Actualitzat el 08/04/2019

El FIMPT 2019 va prenent forma

L'Amsterdam Klezmer Band s'afegeix al festival, del 14 al 16 de juny a Vilanova i la Geltrú

El XXXIX FIMPT, Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú, va prenent forma. Es farà del 14 al 16 de juny. De moment s'han anunciat actuacions de Miquel Gil, Clàudia Cabero, Amsterdam Klezmer Band, Cobla Maricel, Clau de Mar, Guillem Anguera i La Puça
Amsterdam Klezmer Band. Foto: Arxiu del grup

Entre les novetats d'aquesta edició del festival es recuperarà l'emblemàtica plaça de la Vila com a escenari central; diumenge 16 de juny a la tarda hi actuarà Miquel Gil, presentant el seu aclamat àlbum Geometries (Temps Record, 2019), i el rpecedirà la cantant Clàudia Cabero, guanyadora del Concurs Sons de la Mediterrània 2018, que també presentarà el repertori del nou àlbum que està preparant.

Pel que fa a l'espectacle inaugural, el 14 de juny el Teatre de Vilanova tindrà segell del Garraf. Reunirà la colla grallera vilanovina Clau de Mar i la Cobla Maricel de Sitges. Sota el títol La música dona, faran un homenatge conjunt a la música tradicional, a la cançó i a la dansa com a elements indispensables per la vida, i també al paper de la dona en aquests àmbits, amb la participació d'una cantautora i una ballarina.    

Un altre dels noms que s'han donat a conèixer i que actuarà el primer dia de festival, el divendres 14 de juny, és el d'Amsterdam Klezmer Band, grup emblemàtic de la ciutat holandesa i referent europeu amb una música festiva basada en el klezmer –la música de les comunitats jueves del centre i l'est del continent–, al qual afegeixen reggae, jazz, ska, etc. Igualment festius, i tavernaris, són els empordanesos La Puça –anteriorment coneguts com La Puça Diatònica–, que presentaran al FIMPT el seu primer disc, L'any de la picor (U98 Music, 2017). L'acordionista del Camp Guillem Anguera hi presentarà el treball 14 km (DNDiskak, 2017), a més de fer alguna referència al seu disc en solidaritat amb els presos polítics i exiliats Groc (DNDiskak, 2018). El festival també s'està treballant per fer un homenatge al folksinger nord-americà Pete Seeger en l'any del seu centenari.

Com l'any passat, hi haurà una cercavila amb els alumnes de música tradicional de l'Escola Municipal de Música Mestre Montserrat i, com ja és tradicional des de fa una pila d'anys, la jornada del diumenge al matí tindrà lloc la trobada Firasac, que reuneix colles de sacaires i lutiers de música tradicional al centre de la capital del Garraf. A més, amb la intenció de fer arribar la música del FIMPT a nous públics, enguany s'ha encarregat la imatge gràfica al dissenyador vilanoví Raúl Ramos, que ha ideat un cartell colorista i trencador.


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]