Actualitzat el 17/05/2019

Un cant a la vida en àrab i valencià

Rafel Arnal i Krama presenten un videoclip amb la cantant egípcia Aida el Ayoubi

Acaba d'estrenar-se a Egipte el nou videoclip de la cançó "Da' Alayam", de la cantant-compositora egípcia Aida el Ayoubi, en la qual Rafel Arnal ha estat convidat a cantar en valencià, així com el grup Krama, que s’ha encarregat d’interpretar i arranjar la partitura.


Rafel Arnal va conèixer Aida el Ayoubi durant la seua estada a la ciutat del Nil l’any 2012, mentre gaudia d’una beca predoctoral a la Universitat Ain Shams del Caire. El Ayoubi és una de les cantants més populars a Egipte, i la seva col·laboració amb el grup Cairokee a la cançó "Ya el Medan" ("La plaça"), a final del 2011, va esdevenir un dels himnes més importants i representatius de la revolta àrab a Egipte.

Durant una gira per Egipte, Arnal i el grup Krama, que capitaneja el guitarrista grec Spyros Kaniaris, van convidar-la a cantar en un concert. Van mantenir el contacte, i el projecte de fer una cançó conjunta va quedar pendent... fins ara, que entre València i el Caire han produït aquesta cançó, original d'Al Ayoubi en col·laboració amb Moustapha El Halawany, que ha tingut Kaniaris com a arranjador i productor musical.  

Pel que fa a la lletra, El Ayoubi, que recita sovint a la mesquita de Sayedna Hussein del Caire i que sol cantar lletres de tendència sufí, presenta "Da' Alayam" com una pregària a Déu, i és per això que s'ha publicat coincidint amb el Ramadà. Per la seva banda, Arnal l'ha complementat amb una lletra en valencià que no és estrictament religiosa, sinó més aviat abstracta i simbòlica, com un cant a la trajectòria vital de l'ésser humà.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]