Actualitzat el 30/05/2019

Spanish Brass, Premi Espai Ter de música 2019

Grava un disc a Torroella de Montgrí amb Carles Dénia com a part del premi

El quintet valencià de metall Spanish Brass és el guanyador del II Premi Espai Ter pel seu projecte Mira si hem corregut terres. Entre el 28 i el 30 de maig, el grup està enregistrant aquest treball a l'Auditori Teatre Espai Ter, on també es presentarà el proper 5 d'octubre.    
Spanish Brass, gravant a l'Espai Ter Foto: Arxiu Espai Ter

El premi Espai Ter té com objectiu donar suport als projectes de creació musical en l'àmbit dels Països Catalans, i es concreta en la cessió d'espais de residència artística per a la creació, l'edició i la distribució d'un CD amb el segell Seed Music, l'estrena i la presentació del projecte discogràfic al mateix auditori.

En atorgar el premi a Spanish Brass, la comissió ha valorat "l'extraordinària qualitat artística del projecte que parteix de la redescoberta de cançons que formen part del patrimoni musical valencià i català d'arrel i que s'han adaptat magníficament a una nova estètica pròpia del segle XXI; la trajectòria de Spanish Brass, que en opinió de la crítica és un dels millors quintets de metall en actiu al món, i el caràcter innovador de la seva creació, que entronca amb la modernitat a través de l'aportació al grup de metalls del cantautor valencià Carles Dènia, que s'ha sumat al projecte interpretant peces del repertori català i valencià".

El treball Mira si hem conegut terres és un projecte produït per Spanish Brass, amb la col·laboració de Carles Dènia i amb música de Ramon Cardo, basat en cançons que tenen el seu origen en l’etapa històrica en què la cultura àrab estava arrelada a la Península Ibèrica, juntament amb cançons que procedeixen de la tradició musical de la Corona d’Aragó i que han perviscut en la tradició popular valenciana i catalana; cançons que barregen elements vitals en la música com el ritme, que la majoria de vegades és ternari, i les melodies, que tenen un car tint morisc.
 
Al costat d'aquestes peces tradicionals, el projecte inclou també temes contemporanis populars de Raimon ("Al vent"), Al Tall ("Tio Canya"), Joan Manuel Serrat ("Mediterráneo") o La Gossa Sorda ("La polseguera"), a més d'un parell de les adaptacions de poemes del mateix Carles Dénia ("Era un jonc emocionat" i "Tu ets la fi on totes fins termenen").

 
Carles Dénia Foto: Arxiu Espai Ter

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]