Actualitzat el 27/08/2019

Músiques dibuixades

Pedro Strukelj exposa les seves cròniques gràfiques de concerts al C. C. Albareda de Barcelona

Segur que l'heu vist en algun concert, dibuixant amb el seu quadern. I segur que també en reconeixeu els dibuixos. Ara, al Centre Cultural Albareda (del 5 al 26 de setembre), s'exposaran uns quants dels dibuixos que Pedro Strukelj ha fet durant el darrer any.
Xavi Lozano i Hermeto Pascoal, dibuixats per Pedro Strukelj

Pedro Strukelj exposarà al Centre Cultural Albareda, al Poble Sec de Barcelona un nou recull dels seus dibuixos en directe de concerts, en aquest cas centrat en les músiques improvisades, des de la música contemporània fins a les músiques tradicionals. Agustí Fernández, la Trobada d'Acordionistes d'Arsèguel, Hermeto Pascoal, corrandistes catalans i canaris al CAT, Hugo Fattoruso al Luz de Gas, Venancio y los Jóvenes de Antaño, Joana Gomila Folk Souvenir... són alguns dels músics i ambients recreats per Strukelj amb el seu personal estil de traços continus i colors vius i plans entre blancs.

Sí, Frank Zappa va dir que parlar de música era com ballar d'arquitectura, però molt abans Charles Baudelaire havia deixat escrit que hi ha perfums dolços com l'oboè i verds com els prats... Sigui com sigui, Strukelj té una gràcia especial per copsar els gestos i els tarannàs dels músics que toquen en directe. D'aquest material en sorgeix el projecte expositiu ¡Mira como suenan!, que va presentant-se amb continguts canviants. Aquest cop, a més de quaderns originals, es projectaran alguns vídeos amb el procés de creació en els concerts i també un gran rotllo de set metres de llarg amb més de cent dibuixos.

La inauguració de la mostra serà el 5 de setembre a les 19.30 h i comptarà amb un taller i dibuix de música en directe amb el percussionista mexicà Yehosuà Escobedo.FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]