Actualitzat el 03/09/2019

Gran festa en una gran colònia

La Cobla Sant Jordi enregistra les músiques de la Festa Major de L'Ametlla de Merola

La prolífica Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona ha enregistrat aquest estiu un disc dedicat a les músiques de la Festa Major de l'Ametlla de Merola. El presentarà el proper divendres 20 de setembre (Teatre Esplai, 22.30 h) coincidint amb la festa major d'aquesta emblemàtica colònia del Berguedà.
Els Nans de l'Ametlla de Merola Foto: Arxiu Pastorets de l'Ametlla de Merola

El nucli de L'Ametlla de Merola, al sud del Berguedà, té l'origen en la colònia tèxtil que va anar creixent al llarg del segle XIX. Actualment té uns 300 habitants i, tot i que la fàbrica va tancar definitivament el 1999, es mantenen un seguit de tradicions culturals hereves del teixit associatiu que els treballadors van anar formant al llarg de la seva història. Entre aquestes manifestacions, hi ha els emblemàtics Pastorets, però també una festa major on no hi falta el ball dels Nans i dels Cascavells, arranjats pel mestre Josep Conangla, o la música per a cobla del "Ball de gegants", arranjada pel seu net Josep Maria Conangla.

El juny passat, la Cobla Sant Jordi va enregistrar un disc dedicat a aquesta festa, incloent els balls de Cascavells, dels Nans, del Gegantó i dels Gegants, així com la sardana La Festa Major de l'Ametlla de Merola, escrita per Josep Conangla. La gravació va estar dirigida per Josep Maria Conangla, que també hi aporta composicions i arranjaments, juntament amb el citat Josep Conangla i amb Jordi Vilà. La Cobla Sant Jordi presentarà aquest disc amb una festa sonada, en el marc de la festa major, el proper divendres 20 de setembre al Teatre Esplai. 

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]