Actualitzat el 19/09/2019

Circuit Folc 2019, arrels joves i modernes

La 14a edició del cicle musical itinerant acull aquesta tardor 21 concerts en una desena d'espais

Entre els mesos d’octubre i desembre, la catorzena edició del Circuit Folc sonarà per diferents indrets amb la millor mostra de l’arrel tradicional catalana. El cicle folk dels Països Catalans reforça enguany la idea de descobrir sis artistes que investiguen en els sons de la música mediterrània i que estrenen nou material en un total de 21 concerts.
 
Anna Ferrer Foto: Alisa Rey

ANNA FERRER 
Tot i la seva joventut, la cantant menorquina Anna Ferrer té un gran bagatge musical. Formada al Taller de Músics, ha actuat amb Barcelona Gòspel Messengers i The New Catalan Ensemble. El nou disc, Krönia (AudioVisuals de Sarrià, 2019), és un disc conceptual de temàtica existencialista que s’agafa fort a terra a partir de les arrels de Tel·lúria (AdS, 2017), per expandir-se amb un caire universal. El projecte, a banda i a duet amb el guitarrista Mario Mas, tracta de la mort, la soledat, el silenci i el perdó, i busca generar un univers sonor que destrueixi les fronteres que hi pugui haver entre el folklorisme i l’electrònica.
 
Reus - Festival Accents - 2 de novembre
Celrà - Pl. Església - 17 de novembre
Lleida - Cafè del Teatre - 15 de desembre

 
Arrels de Gràcia

ARRELS DE GRÀCIA
Liderats per Jonatan Ximenis, Arrels de Gràcia presenta el nou disc Remena nen! (SateliteK, 2019), una revisió a ritme de rumba del clàssic de Guillermina Motta, Remena nena (Edigasa, 1970). És un repertori entranyable de cuplets dels anys vint del segle passat, que s’ha transmès a través de generacions; com la rumba catalana que, dècades més tard, va cristal·litzar a la mateixa ciutat de Barcelona.
 
Barcelona - C.A.T. - 25 d'octubre
Cambrils - Festival Accents - 7 de desembre
Cassà de la Selva - Càntut 17 de novembre

 
Clàudia Cabero Foto: Juan Miguel Morales


CLÀUDIA CABERO 
La guanyadora de l’onzena edició del concurs Sons de la Mediterrània presenta al Circuit Folc el seu nou àlbum, Aorta (U98 Music, 2019). El disc inclou cançons pròpies i peces tradicionals en les quals batega un esperit compartit amb els vincles d’amistat i família. La cantant barcelonina, amb gran sensibilitat artística, connecta la poesia i les arts plàstiques amb una veu càlida de volguda matriu mediterrània, i ho fa a través de cançons que naveguen entre el folk i la cançó d’autor.
 
Manresa - Fira Mediterrània 13 d'octubre
Celrà - Teatre Ateneu 23 de novembre
Salt - Pg. Ciutat de Girona 30 de novembre

 
Miquel Gil Foto: Juan Miguel Morales


MIQUEL GIL
Considerat una de les grans veus del panorama mediterrani de la música d’arrel, Miquel Gil  és sempre profund i emocionant en la declinació, i al mateix temps el seu cant amortitza el llegat de les músiques de tradició oral que ha cultivat des que formava part del referencial Al Tall. El més modern dels cantadors valencians s’agita com correspon a un artista que viu la tradició des del present i amb la mirada eternament clavada en el futur. El cantant de Catarroja presentarà al Circuit Folc el nou treball, Geometries (Temps Record, 2019), amb producció de Borja Penalba, que li aporta una sonoritat viva i orgànica. Gil oferirà un conjunt de cants oberts i cançons amb textures noves que inclouen adaptacions de poemes de Vicent Andrés Estellés, Enric Casasses, Anna Montero, Imma Máñez, Begonya Pozo i Joanjo Garcia.
 
Salt - Ateneu Popular Coma Cros - 11 d'octubre
Manresa - Fira Mediterrània - 12 d'octubre
Celrà - Teatre Ateneu - 16 de novembre
Cassà de la Selva - Càntut - 17 de novembre
Lleida - Cafè del Teatre - 14 de desembre

 
Menut Foto: Juan Miguel Morales

MENUT
Guanyador del Premi Joventut de la 18a edició del Sona9, Carles Blanch és l’ànima i esperit de  Menut , un projecte que beu del folk, la cançó d’autor i la música tradicional de les Terres de l’Ebre. Amb una connexió amb el pop-folk vaporós i amb subtils pinzellades d’electrònica, la proposta és tot un regal per als sentits. Aquest sorprenent disc de debut és Terra d’argila (DiscMedi, 2019).
 
Manresa - Fira Mediterrània - 12 d'octubre
Cambrils - Festival Accents - 8 de novembre
Lleida - Cafè del Teatre - 7 de desembre

 
Tarta relena Foto: Clàudia Torrents

TARTA RELENA
El projecte Tarta Relena exposa una atmosfera litúrgica de peces hipnòtiques que busquen captar l’atenció a través de la solemnitat de les veus a cappella de Marta Torrella i Helena Ros. Al circuit presentaran el debut, Ora pro nobis (The Indian Runnner, 2019), que explora sonoritats que van des de les músiques de tradició oral fins a la cançó d’autor i les polifonies tradicionals de Còrsega, passant per les melodies sefardites i la cançó menorquina.
 
Manresa - Fira Mediterrània - 11 d'octubre
Cassà de la Selva - Càntut - 17 de novembre
Barcelona - CAT - 22 de novembre
Salt - Ateneu Popular Coma Cros - 29 de novembre

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]