Actualitzat el 16/01/2020

Passat i futur al Pirineu

Arnau Obiols presenta 'Tost' al Tradicionàrius

Amb el disc Tost (Segell Microscopi, 2019), el percussionista i ara també cantant Arnau Obiols apunta en una doble direcció: cap al passat i cap al futur de la cultura pirinenca. Aquest és un disc dels importants, i aquest dijous 16 de gener el presenta al CAT de Gràcia en el marc del Tradicionàrius (21.30 h).
Arnau Obiols presentant 'Tost' a la Fira Mediterrània de Manresa Foto: Txus Garcia / Fira Mediterrània

El concert d'Arnau Obiols obrirà una de les novetats del Tradicionàrius d'enguany: el cicle de concerts arran d'escenari en què es presentaran propostes d'arrel experimental i de petit format, a tocar del públic. I el concert d'Obiols, en aquest sentit, és impactant. Tot sol, equipat amb bateria, petites percussions tradicionals, rebequet, ambientacions bosquívoles d'ocells i gravadores que custodien les veus de les padrines i els antics cantadors, el músic de la Seu d'Urgell recrea al seu aire un repertori de cançons de tradició oral: de feines de la muntanya i el bestiar, de bressol, terribles romanços, pregàries per fer ploure, etc.

Després de tocar amb multitud de projectes vinculats tant a la música d'arrel tradicional com a l'experimentació i de publicar dos discos instrumentals, ja molt vinculats al paisatge i la història pirinenca -Projecte Pirene (Aladid Records, 2013) i Libèrrim (Aladid Records, 2015)-, Arnau Obiols s'ha posat a cantar en aquest tercer àlbum. El resultat és espectacular i apunta alhora cap a la història i les arrels familiars i cap al futur, perquè és un disc ple de recursos sorprenents i d'idees innovadores. 


Foto: Txus Garcia / Fira Mediterrània

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]