Actualitzat el 28/02/2020

Portàtils i versàtils

La Portàtil FM, al Tradicionàrius a Ràdio 4

És un grup portàtil i versàtil, però gens volàtil. Al voltant de l'acordionista Francesc Marimon, La Portàtil FM ha esdevingut un referent del ball folk als Països Catalans. Actualment son un trio format pel mateix Marimon, el seu fill guitarrista Marcel i la violinista Clara Ayats. Aquest dissabte 29 de febrer protagonitzaran el Tradicionàrius a Ràdio 4.  
La Portàtil FM, a l'escenari del CAT Foto: Josep Tomàs - Centre Artesà Tradicionàrius

Swings de Duke Ellington, calipsos de Harry Belafonte, adaptacions de hits d'ABBA, estàndards nordamericans com "Something Stupid", rumba, reggae, a partir d'ara també el blues... tot i cap en el repertori eclèctic i ballable de La Portàtil. El seu darrer disc es diu Tres com si res (autoditat, 2019), ha estat produït per Xavier Battlés i aplega uns quants clàssics ballables del segle XX. El passat 18 de gener el van presentar al CAT en el marc del Tradicionàrius 2020, en una nit compartida amb El Pont d'Arcalís, i aquest dissabte 29 de febrer estaran al programa Tradicionàrius a Ràdio 4 per comentar la seva manera d'entendre la música popular i la trajectòria d'un grup que, després de passar per múltiples formacions instrumentals, ha fet bandera d'una manera lúdica, planera i elegant d'abordar les cançons.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

Navega per les etiquetes

TradicionàriusRàdio 4La Portàtil FM

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]