Actualitzat el 10/04/2020

Els grans músics sense solfa reviuen a Internet

Jordi Urioz publica gravacions de Roviretes, Peret Blanc i Jaume Vidal

Aquests dies de confinament hi ha un allau de creativitat -més valorada que remunerada- i també estan aflorant materials valuosíssims. És el cas de la sèrie de gravacions d'antics músics tradicionals que Jordi Urioz 'Tresforats' està publicant al seu canal de Youtube. Són una autèntica delícia.
Roviretes, flabiolaire de Folgueroles, en una de les gravacions

El flabiolaire Josep Verdager 'Roviretes', gravat a casa seva, a Folgueroles, el 1994; imatges de la cinquena Festa del Flabiol d'Arbúcies, el 1989 amb en Roviretes i els Germans Clapés; l'homenatge que va fer-se al mateix Roviretes, al violinista Peret Blanc de Beget i al graller Jaume Vidal 'Submarino' del Vendrell al Tradicionàrius del 1993, i on tots tres toquen pasdobles, tangos, marxes... responen a les preguntes del periodista Ferran Riera i xerren amb músics més joves com Maria Laffitte, Rosa Zaragoza i Jordi Roura. Vet aquí un patrimoni etnològic i musical de primera magnitud que Jordi Urioz ha estat penjant els darrers dies al seu canal de Youtube. Hi trobareu joies com aquesta: 
Jaume Vidal, Peret Blanc i Roviretes, homenatjats al Tradicionàrius de 1993

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]