Actualitzat el 16/05/2020

Teoria del set i mig

Jordi Paulí, al Club Trébol

Una lliçó que el multinstrumentista Jordi Paulí té ben apresa de les que va transmetre-li el saxofonista Ricard Roda és la del set i mig: un músic d'ofici i polifacètic no pot arribar al deu en tot, però ha de procurar arribar sempre al set i mig. Paulí és el convidat aquest 16 de maig al Club Trébol de Ràdio 4.
Jordi Paulí

El programa Club Trébol de Ràdio 4 continua parlant amb músics en temporada de confinament. Aquest dissabte 16 de maig, el protagonista és el badaloní Jordi Paulí, multinstrumentista que ha fet del saxo i la tenora els seus instruments principals, movent-se amb la mateixa naturalitat en els terrenys dels combos de jazz, la cançó d'autor, les cobles i la sardana i les orquestres de ball, a més de dedicar-se a la docència i la gestió, havent estat per exemple, durant els darrers anys, el director artístic del festival FIMPT de Vilanova i la Geltrú.

Al programa, Paulí comentarà la seva trajectòria, que arrenca sent un nen a l'escola de la Cobla Marinada de Badalona i passa per l'aprenentatge amb mestres del saxo com el mencionat Ricard Roda o Pedro Iturralde. Sonaran estàndards de jazz amb tots els colors dels saxos, sardanes simfòniques de Juli Garreta, èxits tòrrids de Santana, jazz amb tenora, saxos amb cobla, himnes populars vilanovins i fins i tot una salsa dedicada a Ferran Adrià. Però hi haurà també temps per reivindicar la cultura i la feina d'uns músics que ho estan passant especialment malament en uns temps devastadors.

Club Trébol
El Club Trébol va ser un local de Barcelona on, als anys quaranta, van conviure músics catalans de generacions d'abans i després de la Guerra Civil. Per això dona nom a un programa que, en col·laboració amb Sons de la Mediterrània, repassa les trajectòries, la vida i l'obra de destacats músics dels segles XX i XXI. S'emet a Ràdio 4 els dissabtes de 18 a 19 h, i també pot escoltar-se a la xarxa o descarregar-se com a podcast.
 

Navega per les etiquetes

Ràdio 4Club TrébolJordi Paulí

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]