Actualitzat el 11/07/2020

La construcció d'una escena

Jordi Fàbregas, al Tradicionàrius a Ràdio 4

Aquest dissabte 11 de juliol, el programa Tradicionàrius a Ràdio 4 entrevista una personalitat de llarga trajectòria que fins l'abril passat ha estat el director del CAT de Gràcia i del festival Tradicionàrius: Jordi Fàbregas. El músic sallentí repassarà la seva trajectòria, i també comentarà el present del sector del folk.  
Jordi Fàbregas, a la placeta d'Anna Frank Foto: Juan Miguel Morales

Jordi Fàbregas i Jordi Roura han compartit molts anys de projectes i de feina al voltant de la música d'arrel. De manera que la conversa que mantindran aquest dissabte 11 de juliol tindrà un to més vivencial que periodístic. I d'alguna manera, parlaran d'una història que és la construcció d'una escena que no existia: la del folk. Una feina que ha fet que, malgrat les febleses, avui hi hagi un públic i uns músics professionals. Parlaran de les dificultats i reptes amb què s'han trobat un seguit de músics que s'han hagut de fer càrrec del món de la gestió, dels incipients Saraus de Primavera al paper del Tradicionàrius com a centre estable i difusor de la creació musical contemporània i innovadora, la generació de materials i arxius vinculats a la música tradicional, l'ensenyament i el debat.

Però també parlaran la trajectòria artística de Jordi Fàbregas: cantautor, jove versionador de Jacques Brel, el cantautor de tres caps que és el grup Coses, l'acostament gradual a la música tradicional, que sempre ha estat present des de la infància a Sallent i que ha donat fruits com La Murga, L'Harmònica BravaPrimera Nota, El Pont d'Arcalís, Els Ministrils del Camí Ral... i també projectes més puntuals, com L'Orquestra Simfònica de la Canya Mar Mur, que han establert fites de referènia en l'escena del folk als Països Catalans.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]