Actualitzat el 18/07/2020

Un viatge extraordinari

Manu Dibango, al Tradicionàrius a Ràdio 4

El passat 24 de març, el coronavirus va endur-se la vida del músic camerunès Manu Dibango. Aquest dissabte 18 de juliol, el programa Tradicionàrius a Ràdio 4 el recordarà amb la seva música i recuperant una entrevista on exposava la seva manera, oberta i integradora, d'entendre la música popular.
Manu Dibango Manu Dibango

Emmanuel N'Djoké Dibango, nascut a Douala el 1933, va ser conegut arísticament com a Manu Dibango o 'Grand Frère'. Ell serà el protagonista del darrer programa Tradicionàrius de la temporada. Els particulars acostaments al jazz i a la música clàssica, la passió pel saxo i el gust pel vibràfon i la marimba, la relació íntima i familiar amb el gòspel, la francofonia, l'escena i la vida cultural de París, els repertoris absolutament lliures (del "Pata Pata" de Miriam Makeba a la "Chanson pour l'Auvergnat" de Georges Brassens i "Le Métèque" de Georges Mostaki, passant per l'exitós "Soul Makossa") o les abundants col·laboracions que va fer al llarg de la seva carrera (de Herbie Hancock al Cuarteto Patria d'Elíades Ochoa) seran els temes d'una llarga entrevista que Jordi Roura va fer al músic camerunès el 2004, amb motiu d'un concert al Palau de la Música de Barcelona, i que ara es recupera com homenatge. "No em considero cap especialista, sinó que crec que soc un generalista. M'agrada tocar amb tota mena de músics i estils, de Jamaica i Cuba a Mozart. La música és per mi un viatge extraordinari", explicava.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

 

Navega per les etiquetes

Ràdio 4Manu DibangoTradicionàrius

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]