Actualitzat el 30/09/2020

Més present que mai

La 23a Fira Mediterrània acollirà 46 espectacles i concerts en viu a Manresa

Davant les actuals condicions sanitàries, els organitzadors de la Fira Mediterrània s'han proposat guanyar espai i temps, per això oferiran activitats professionals en línia del 13 al 15 d'octubre i activitats i espectacles en viu a Manresa del 15 al 18 d'octubre. L'objectiu: una fira híbrida, segura i expandida.
La cantant grega Marina Satti serà a la Fira Mediterrània Foto: Pinelopi Gerasimou

A la presentació de la 23a Fira Mediterrània, aquest dimecres 30 de setembre al Palau Marc de Barcelona, el director artístic de l'esdeveniment, Jordi Fosas, ha remarcat que "com a fundació pública, la Fira té el compromís de donar suport al sector cultural i d'oferir un servei públic; per això hem treballat al màxim per oferir una Fira Mediterrània adaptada als temps, híbrida, segura i expandida".

I això s'ha materialitzat, a banda d'en les activitats professionals en línia, en un programa que oferirà espectacles en viu a catorze espais diferents de Manresa. Un d'ells serà la Taverna de la Fira, que com l'any passat serà d'accés gratuït, tot i que caldrà reservar entrada prèvia.

L'excepcionalitat d'enguany farà que no hi hagi Firapasseig a la Rambla de Pere III. Però com l'any passat, es mantenen tres grans eixos o conceptes en la programació: les mirades d'artistes del món contemporani a l'arrel i la cultura popular –especialment visible en l'espectacle inaugural de Za! & La Transmegacobla, amb el pianista menorquí Marco Mezquida o amb Amb acte de fe, projecte en què un dels 'músics' que intervenen és la intel·ligència artificial–, els joves i els artistes emergents que presenten novetats -per exemple, el duo Alexandrae, el trio Marala o Roger Andorrà amb el projecte Electrogralla- i la reflexió sobre el present, que en aquesta edició posarà l'accent en el territori i el desenvolupament sostenible.

Enguany, la presència internacional no serà tan abundosa com en anys anteriors, i la major part de la programació musical provindrà dels Països Catalans, tot i que hi haurà algunes presències destacades, com ara la cantant grega Marina Satti o l'asturià Rodrigo Cuevas, que compartirà escenari amb el productor del seu disc Manual de cortejo (Aris Música, 2019), Raül 'Refree'."A diferència de les altres sis fires estratègiques que hi ha a Catalunya, la nostra és multidisciplinar, i el que potenciem és la mirada dels artistes cap a l'arrel i la cultura popular. Ara més que mai cal ser flexibles i saber trencar barreres", ha comentat Jordi Fosas, que ha posat com exemple d'això l'espectacle inaugural, en què, a més de les improvisacions del duo Za! i el so de la MegaCobla, el duo Tarta Relena canta en una llengua morta mediterrània: el fenici.

En total, la programació oficial de la fira comprèn 46 propostes artístiques –amb 23 estrenes absolutes– i 56 companyies participants.

Navega per les etiquetes

Fira MediterràniafolkManresa

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]