Actualitzat el 01/12/2020

Memòria del diatònic a la Vall del Lord

El CAT estrena el documental 'Amb un tros d'acordió', seguit de concert amb El Pont d'Arcalís

Vetllada acordionística aquest dijous 3 de desembre al Centre Artesà Tradicionàrius. A partir de les 19:30 h, s'hi estrenarà el documental Amb un tros d'acordió, d'Irene Augé, seguit d'un breu col·loqui amb la directora i concert final amb El Pont d'Arcalís.
Imatge del documental

El documental Amb un tros d'acordió està produït per OMEN i realitzat per Arnau Abella. Evoca els temps en què els acordions se sentien als camps, els menjadors i eres de les masies de la Vall de Lord, a través dels testimonis i les cançons de vells acordionistes i balladors d'aquest territori. Segons explica la seva directora, Amb un tros d'acordió "vol mostrar una manera de viure la música deslligada de l'academicisme, la professionalitat i l'excepcionalitat (...), un clam a l'apropament de la música a totes les persones".

En el concert posterior, el grup El Pont d'Arcalís –que va crear-se a partir de la fusió dels Primera Nota amb l'acordionista i investigador Artur Blasco per donar a conèixer el repertori tradicional pirinenc, i que actualment compta amb Cati Plana com acordionista– farà referència a part del repertori del documental i tocarà també tonades i cançons que formen part del seu repertori històric i que tenen l'arrel precisament a les contrades de la Vall de Lord, com "Els cigalons de Canalda", la "Jota de ronda d’Organyà", la "Polca-xotis del Cadí", la "Jota de la Vall de Cabó", les "Jotes de Tuixent", el "Xotis de la ratera"... A més, estrenaran dues peces que els ha fet conèixer l'Irene i que tocarà amb ells: "El Vals dels Pirineus", del repertori de l'acordionista Josep Casas Selga 'Nogueres', i "La Polca de la porquera", del repertori de Josep Pujols Xandri 'Borda'.


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]