Actualitzat el 11/12/2020

Dissabte hel·lènic

El Tradicionàrius i el Club Trèbol de Ràdio 4 repassen grans adaptacions al català del repertori hel·lènic

Aquest 12 de desembre, dissabte hel·lènic a Ràdio 4. Els programes Tradicionàrius (de 14 a 15 h) i Club Trébol (de 17 a 18 h) oferiran dos especials on es repassaran grans adaptacions al català que, al llarg de seixanta anys, s'han anat fent del repertori popular grec. De Josep Guardiola a Tarta Relena.
Melina Mercouri, el 1961 en un cafè d'Atenes Foto: Slim Aarons

Tant des del folk com des de la cançó d'autor, i també des de les bandes sonores del cinema, la música grega ha exercit de referent -i estètica alternativa a l'hegemònic món anglosaxó- en molts músics dels Països Catalans al llarg de molts anys. Aquest dissabte, al Tradicionàrius i al Club Trébol de Ràdio 4 sonaran músics i compositors grecs com la cantant Sotiria Bellou, el violinista Yorgos Koros, l'acordionista Hristos Zerbinos amb el pianista Miltos Logiadisa, el cantautor Nikos Papázoglou, les cantants Xanthippi Karathanasi, Haris Alexiou i Melina Mercouri.. i per descomptat, les grans melodies popularitzades a la gran pantalla per Manos Hadjidakis i Mikis Theodorakis.

Hi haurà rembetiko, laikó, danses i cançons. I també sonaran les versions i adaptacions diverses dels sons grecs que, des d'aquesta banda de mar, des de l'admiració i des de l'amistat, han fet Josep Guardiola, Maria del Mar BonetUrbàlia Rurana, Ara Va BoJaume Arnella i Rafel Sala, Tarta Relena, Vradiaki, Eduard Iniesta, Miquel Gil, Balkan Paradise Orchestra, Lluís Llach, Marina Rossell amb Roger Mas, Josep Tero, Carraixet i Albert Sanz.

Navega per les etiquetes

Grècia

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]