Actualitzat el 09/02/2021

Joan Garriga i Carles Belda perden l'oremus

Els dos músics vallesans glosen el carnestoltes en un arrauxat clip del departament de Cultura

Carles Belda i Joan Garriga s'han disfressat al llarg dels anys de músics tropicals, d'anxoves de l'Escala... i de gats vells de la rumba. Ara, pel Carnestoltes d'enguany, ho tornen a fer en un vídeo impulsat pel departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en què perden definitivament l'oremus.  
Carles Belda i Joan Garriga 

"Carnestoltes" passa revista a la imatgeria i les tradicions carnavaleres arreu dels Països Catalans, entre sons d'acordions diatònics, palmes, ventiladors, harmònica blusera, capgiraments saturnals, esperit farsant i disfresses corrosives. El vídeo s'emmarca en un nou projecte de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionsme Cultural per posar en valor el patrimoni festiu català. La lletra, a banda de la tornada de la cançó tradicional "El tio fresco", repassa multitud dels elements que configuren les festes de carnaval als pobles catalans, mentre que el clip ha comptat amb diverses entitats de cultura popular: El Coro de Sentmenat, la colla de diables Les Gàrgoles de Foc i la colla de gegants i capgrossos de Banyoles, a més de la pallassa Laura Mateu, que protagonitza el pregó inicial.

Aquest és el segon vídeo presentat en aquest projecte del departament de Cultura. El primer va estar dedicat a la festivitat de Sant Antoni, i properament se'n presentaran sobre la Quaresma i sobre la festa de Rams, la Pasqua, Sant Jordi, les festes de Maig, el Segar i el Batre, el Corpus i el Nadal.

Carles Belda, per cert, animarà el ball assegut de Carnaval del Tradicionàrius, aquest divendres 12 de febrer al CAT de Gràcia, amb el seu grup de grans èxits per jamaicanes El Belda i el Conjunt Badabadoc (20 h). 

 

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]