Actualitzat el 01/04/2021

Veus de gràcia plena

Les músiques populars religioses italianes, a Tradicionàrius a Ràdio 4

Himnes solemnes, cors devocionals, lamentacions plenes de pathos, processons parsimonioses... i, per damunt de tot, grans veus. És Setmana Santa i el Tradicionàrius a Ràdio 4 d'aquest dissabte 3 d'abril es dedicarà a les diverses músiques populars italianes vinculades a aquestes dates. De Sicília al Piemont. 
Els Germans Mancuso, de Sicília

La música popular religiosa italiana és un dels grans tresors sonors del Mediterrani. El programa Tradicionàrius a Ràdio 4 d'aquest dissabte 3 d'abril, coincidint amb la Setmana Santa, se'n farà ressò. Sonaran ambients de carrer, processons sicilianes de Divendres Sant, cants dedicats a Judes i a Maria, campanes anunciant el final de la Pasqua, i també grans artistes que s'han ocupat d'aquests repertoris, com la cantant Silvia Malaguzzini, del Piemont, els germans Enzo i Lorenzo Mancuso amb el saxofonista Antonio Maragnolo, de Sicília, la gran cantant napolitana Concietta Barra o les sardes Marina Pittau i Lucia Albertoni.

La segona part del programa deixarà Itàlia, però continuarà centrada en músiques vinculades a la Setmana Santa, de la mà del xilè Ángel Parra, la monja de Beirut Sor Marie Keiruz amb els seus himnes maronites libanesos, Maria Bethania amb una "Ave Maria" del Brasil i cançons en català de Maria del Mar Bonet, Miquela Lladó i Maria Laffitte.

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

Navega per les etiquetes

Ràdio 4TradicionàriusSetmana Santa

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]