Actualitzat el 27/05/2021

El Dansàneu, Premi Nacional de Cultura

El Festival de Cultures del Pirineu celebrarà la XXX edició del 25 de juliol a l'1 d'agost

El Dansàneu, que ha tingut diversos formats al llarg de la seva història i que actualment funciona com un festival de Cultures del Pirineu que posa en valor la riquesa patrimonial i natural de les Valls d'Àneu, ha rebut el Premi Nacional de Cultura, que atorga el CoNCA.
La companyia de circ Nilak i Arnau Obiols, a la passada edició del Dansàneu Foto: Joan Blanco

El Dansàneu, que celebrarà la seva trentena edició del 25 de juliol a l'1 d'agost, ha conegut aquest 27 de maig una bona notícia, ja que ha estat reconegut amb el Premi Nacional de Cultura. Els darrers anys, aquest esdeveniment ha anat construïnt-se un perfil propi amb una programació estiuenca que instal·la propostes de música i dansa, d'arrel però també clàssica i contemporània, en indrets emblemàtics de les Valls d'Àneu.

En l'edició d'enguany, com exemple d'aquest tarannà, es podrà veure un espectacle inaugural del ballarí i coreògraf Cesc Gelabert, l'acordionista vallesà Joan Garriga, el percussionista i compositor de la Seu d'Urgell Arnau Obiols, la proposta de folk-jazz Rufaca Folk Jazz Orchestra, una col·laboració inèdita entre la ballarina Laia Santanach i Mishima i la històrica cantant mallorquina Maria del Mar Bonet, entre altres.

El jurat ha decidit atorgar aquest guardó "pel conjunt del projecte impulsat pel Consell Cultural de les Valls d’Àneu, que vincula dansa, territori,tradició i contemporaneïtat i que enguany celebra la trentena edició. Hereu de l’escola d’estiu de dansa i música tradicional fundada pel ballarí i coreògraf Joan Serra l’any 1992 a Esterri d’Àneu, el Dansàneu va fer un pas més el 2015 per bastir un projecte obert al públic de totes les edats que posa en valor la riquesa patrimonial i natural de les Valls d’Àneu a partir d’una proposta cultural diversa. A partir de la dansa i de la música popular combinada amb les propostes més contemporànies de la cultura d’arrel, incorpora els atractius de disciplines artístiques, culturals, socials i econòmiques ja presents al territori. Dansàneu Festival de Cultures del Pirineu. Hereu de l’escola d’estiu de formació liderada durant anys pel ballarí i coreògraf Joan Serra, el Dansàneu es va refundar l’any 2015 en l’actual Festival de Cultures del Pirineu, un projecte obert a tots els públics que posa en valor la riquesa patrimonial i natural de les Valls d’Àneu i la marida amb una mescla de propostes artístiques contemporànies i d’arrel. Aquest 2021,en el seu trentè aniversari, el certamen reforça el seu posicionament com a festival estratègic per a les Valls d’Àneu, respectuós amb el territori i articulat d’acord amb una triada cultural única com és la dansa, la música i el patrimoni entès des de diversos vessants: l’arquitectònic i artístic de les Valls d’Àneu, el natural i també l’immaterial. Liderat pel Consell Cultural de les Valls d’Àneu, el festival és avui una trobada que posiciona Àneu arreu i que advoca per una experiència cultural transformadora. El suport als projectes pirinencs, la voluntat d’acompanyar els creadors i creadores del país fomentant el concepte de «laboratori », el treball en xarxa i la voluntat d’esdevenir una referència transfronterera resumeixen els objectius i la filosofia de present i de futur".

Navega per les etiquetes

DansàneuPremi Nacional de Cultura

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]