Actualitzat el 28/05/2021

Viatges i aprenentatges

Ernest Martínez, al Tradicionàrius a Ràdio 4

El programa Tradicionàrius a Ràdio 4 d'aquest dissabte 29 de maig conversarà amb un d'aquells músics que, discretament, han anat formant part en moltes de les avengures més interessants que s'han impulsat a casa nostra al voltant de la música popular: Ernest Martínez.
Ernest Martínez en acció

De Sardineta a Pernil Latino, dels gitanos de Gràcia a Rumba 3, de Luis Delgado al grup de folk Tralla, de Bosque Mágico a Amordiscos i La Tribu de Santi Arisa... són algunes de les propostes que sonaran al programa Tradicionàrius a Ràdio 4 d'aquest dissabte 28 de maig per il·lustrar la conversa amb el percussionista Ernest Martínez.

El 1979 va estudiar a l'Aula de Música Moderna i Jazz de Barcelona amb Pedrito Díaz i Xavier Batllés , i això ja el va marcar. Del 83 al 87 va viure a París descobrins els secrets de la tabla índia, les percussions africanes i brasileres, etc. De la multicultural urbs francesa va tornar a Barcelona, on va continuar estudiant vibràfon. La musicoteràpia, el teatre, i també els casaments a la sala Apolo i la Cibeles al costat de personatges com el gran gitano Chango, han estat altres dels àmbits on ha après, i suat, de valent, aquest músic que ha apostat fort al llarg de la seva carrera per l'autoproducció i la construcció d'un camí propi i amarat de tota mena de cultures. "Personalment, la música em serveix per viatjar, per conèixer la seva riquesa infinita i colossal i per treballar en equip. He tingut la sort de tenir excel·lents mestres i companys de viatge", assegura Ernest Martínez amb passió. I respecte el canvi de paradigma que sembla atravessar actualment la professió de músic, afegeix: "La música ha de retornar a la tribu amb el seu sentit místic i ritual, és un bé de primera necessitat per la felicitat de les persones. Els músics no som gent de mal viure ni bohemis. Som una mica offside, amb eternes dificultats específiques, però hi ha exemples de referència a seguir com l'experiència de ser músic a França, on està molt ben tractat i considerat com a treballador del sector artístic. Confiem que les noves generacions sàpiguen trobar i defensar el valor de la música". 

Una finestra al món del folk
El programa Tradicionàrius, en conveni amb el CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web Sons de la Mediterrània.

Navega per les etiquetes

TradicionàriusRàdio 4Ernest Martínez

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]