Actualitzat el 28/06/2021

La glosa torna a Espolla

La 18a Trobada de Cantadors s'hi farà el 17 de juliol

Després de la interrupció de l'any passat, provocada per la pandèmia, La Fraternal Espollenca torna a organitzar la Trobada de Cantadors. Serà el proper 17 de juliol, i les mesures sanitàries encara vigents han requerit fer alguns canvis en la programació habitual.  
El campanar d'Espolla, amb la pancarta que anuncia la propera Trobada de Cantadors

Ja fa dies que una gran pancarta penja del campanyar d'Espolla anunciant que les ganes de glosa són ben vives i que els combats per dirimir qui serà el Rei de les Nyacres tornaran molt aviat.

La Trobada de Cantadors d’Espolla, que s’organitza des de l’any 2002, és un referent de la cançó improvisada o glosa que compta amb la participació de glosadors i glosadores provinents d'arreu dels Països Catalans. Els canvis en la programació d’aquesta 18a edició es deuen sobretot al control de l’aforament i a la pèrdua de les fonts de finançament habituals.

Enguany la Trobada de Cantadors es farà en un sol dia i concentrant-se en el Combat del Rei o Reina de les Nyacres que tindrà lloc el dissabte 17 de juliol. Els glosadors i les glosadores que es vulguin presentar al Combat hauran de passar les eliminatòries prèvies que es faran el dissabte al migdia a la sala La Fraternal d’Espolla. Els set escollits de les eliminatòries es trobaran a les deu de la nit a l’escenari de la pista de l’escola amb la Núria Casals, actual Reina de les Nyacres, que defensarà la corona. Per tal que l’entrada de públic sigui esglaonada, les portes s’obriran a les vuit i en Josep Maria Cantimplora i
l’Orquestra Cloratita oferiran un concert a dos quarts de nou.

La situació sanitària actual no fa possible organitzar el popular Sopar de Cantadors que en les edicions anteriors s’havia ofert entre la fase de les eliminatòries i el Combat. Si s’ha decidit avançar les eliminatòries al migdia és precisament perquè la nit del Combat, sense la pausa del Sopar de Cantadors, s’hagués pogut fer massa llarga. Però sense el sopar, l’Associació també ha perdut una de les principals fonts d’ingressos amb què es finança la Trobada. Per això, i perquè la inscripció prèvia als actes culturals també es recomana, aquest any es cobra una entrada de 5 € als majors de 12 anys. Les entrades
estaran disponibles a partir del 26 de juny a través de la plataforma Entràpolis. La informació sobre les reserves i inscripcions a les activitats es troben a la web www.trobadaespolla.cat.

Una altra novetat d'enguany serà l'edició d'un llibre de col·leccionista, que només es podrà adquirir amb l'entrada a la Trobada, un llibre dedicat a la persona que més ha fet per a la glosa al llarg dels mesos de constrenyiment cultural provocat per la pandèmia. Per a l'edició del llibre s'ha contactat amb Sanchki, artista empordanès de projecció internacional, a qui s'ha encarregat la il·lustració del llibre amb una sèrie d'imatges en honor de l'homenatjat. A més, el llibre conté textos motivadors del personatge, una anàlisi del fet a càrrec d'erudits i, sobretot, gloses inspirades en el seu repte.


La corona del Rei de les Nyacres Foto: Xevi Vilaregut 

Navega per les etiquetes

NyacresEspollaTrobadaCantadorsGlosa

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]