Actualitzat el 25/08/2021

Jordi Fàbregas i els poetes

Toni Oró estrena l'espectacle 'Fantasies d'un vespre d'estiu' al festival Poetes sota la lluna

Aquest 27 d'agost, el festival Poetes sota la lluna, a Premià de Dalt, estrenarà en aquesta sisena edició Fantasies d'un vespre d'estiu, dirigida pel clarinetista Toni Oró i basada en poemes musicats per l'enyorat músic i activista folk Jordi Fàbregas.
Jordi Fàbregas Foto: Juan Miguel Morales

Can Vallerià, casa natal del poeta Valerià Pujol al centre de Premià de Dalt, és l'escenari del festival Poetes sota la lluna, que aquest divendres 27 d'agost celebrarà la sisena edició (21.30 h, entrada gratuïta, aforament limitat per ordre d'arribada).

Després d'haver-se de ajornat l'any passat, enguany hi prendran part els poetes Esteve Miralles, Asmaa Aouattah i Miquel Desclot. Aquest darrer, que recitarà poemes del seu recent Despertar-me quan no dormo –premi Carles Riba–, va tenir precisament una relació força estreta amb el músic que serà homenatjat a la segona part del festival, Jordi Fàbregas (1951-2021), bon amic de Can Vallerià.

Fàbregas, i més concretament les adaptacions musicals de poemes que va fer al llarg de la seva carrera, serà el protagonista de l'espectacle poeticomusical produït per Can Vallerià Fantasies d'un vespre d'estiu, dirigit pel clarinetista Toni Oró, molt vinculat a grups de folk i a la trajectòria del Centre Artesà Tradicionàrius, que estarà acompanyat de Ferran Martínez (piano i acordió), Rafel Sala (mandolina) i Jordi Vidal (veu). Fantasies d'un vespre d'estiu, a través d'una narració sobre la màgia de la paraula dita i de les nits estiuenques, inclourà alguns dels abundants poemes que va adaptar el músic sallentí.

Versos i folk
Jordi Fàbregas va tenir un contacte estret amb la poesia des de bon principi, gràcies en bona part al seu pare, lletraferit i tota una personalitat en la vida cultural a la vila de Sallent de mitjan segle passat. Als anys setanta, amb el grup Coses, Fàbregas va signar fantàstiques adaptacions, especialment de Miquel Desclot però també de Miquel Martí i Pol; després, entre altres mèrits, va revitalitzar d'una manera extraordinària la "Cançó del raier" de Jacint Verdaguer, i va fer equip diverses vegades amb el lletrista Joan Soler Amigó, cantant textos que, tot i ser concebuts ja per a la música, tenien una càrrega i una qualitat poètica innegable i autònoma. 

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]