Actualitzat el 16/09/2021

Directe al cor de la magrana

Aljub recull en un disc el seu concert a la passada edició del Polirítmia de València

"Com una fruita madura i badada, plena de grans i llavors que donen pas al naixement de nous arbres". Així entén el grup Aljub el seu vintè aniversari, que commemora amb un nou disc, Cor de magrana, enregistrat en directe durant la passada edició del festival Polirítmia, a València.  
Aljub i els col·laboradors al concert del Polirítmia Foto: Ximo Bueno

Des del 2002, el grup Aljub ha anat fent camí com una de les formacions més estimulants del folk recent, amb una proposta que connecta la nova creació amb elements de la música tradicional valenciana i també del Llevant Mediterrani. El grup va actuar el passat 5 de juliol a la plaça de l'Ajuntament de València, en el marc de la quarta edició del festival Polirítmia. El concert, amb un repertori sensual que canta als sabors, la dansa o els goigs dels petits universos, però també a les trampes de la societat contemporània, va enregistrar-se i s'ha recollit en el disc Cor de magrana (autoeditat, 2021), que pot escoltar-se i descarregar-se aquí.

A més del creador del grup, Joansa Maravilla, que hi toca l'ud i el qanun, la formació actual d'Aljub es completa amb la veu de Rafel Arnal, que va dialogant amb la flauta nei d'Andrés Belmonte mentre el ritme l'apuntalen el contrabaix d'Ales Cesarini i la percussió de David Gadea. Però a l'escenari de la plaça de l'Ajuntament de València i, per tant també al disc, hi van ser com a col·laboradores la cantant Elma Sambeat i les veus i cors de l'històric grup Carraixet

Tot i que ha gravat grans discos en estudi –per exemple, el primer, Escarbant en la memòria (Cambra Records, 2004) o Afluències (Picap, 2009), al costat del grup Krama–, és en directe on Aljub pren realment força. El seu anterior treball, De les restes dels naufragis: 16 anys en 16 cançons (LaCasaCalba, 2019), va ser una antologia enregistrada el 17 de novembre de 2018 al Teatre del Raval de Gandia.


Portada del disc 'Cor de magrana', obra de Francis Bartual

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]