Actualitzat el 22/09/2021

Versos, ones, paella i cuscús

El concert Ones i Dones reunirà 10 artistes en els 40 anys de la Trobada de Música del Mediterrani

La mallorquina Maria del Mar Bonet obre aquest 23 de setembre al teatre El Musical de València (TEM) la Trobada de Música del Mediterrani, que s'inscriu dins del festival Mostra Viva i que programarà també les actuacions de Vakia Stavrou i Emel Mathlouthi, a més de tallers, conferències, gastronomia, etc. 
Maria del Mar Bonet Foto: Juan Miguel Morales

La Trobada de Música del Mediterrani celebra enguany els 40 anys d'història atorgant un lloc preeminent a la tradició musical valenciana. Això es materialitzarà en dos concerts a càrrec de la Societat Renaixement Musical de Vinalesa, el 12 d'octubre en el Centre del Carme, i de la Federació d'Orquestres i Rondalles de la Comunitat Valenciana el dissabte 25 de setembre a la Beneficència. Les festes populars també tindran presència per primera vegada al festival amb l'organització d'una trobada de nanos gegants on participaran diferents agrupacions del País Valencià, que tindrà lloc el mateix dia 25 a la plaça del Rosari del Cabanyal.

La mallorquina Maria de la Mar Bonet, acompanyada pel català Dani Espasa i el valencià Borja Penalba, obrirà dijous els concerts del TEM amb Saba de terrer, un espectacle que recorda un dels seus discos emblemàtics –Saba de terrer (Ariola, 1979)– on alternarà el seu repertori més tradicional amb un homenatge al Pare Ginard, autor del Cançoner Popular de Mallorca. Les entrades per a aquest concert ja estan esgotades.

Els concerts d'El Musical es completaran amb l'actuació de la xipriota Vakia Stavrou, considerada una de les millors veus europees sorgides l'última dècada; la tunisiana Emel Mathlouthi, a qui l'èxit la va convertir en la veu de la Revolució del Gesmiler al seu país i el concert de producció pròpia Ones i Dones, on 10 artistes femenines -Eva Dénia, Lola Ledesma, Maria Amparo Hurtado, Maribel Crespo, Merxe Martínez, Patxi Ferrer, Ina Martí, Aitana Ferrer, Enric Murillo i Clara Dols- situaran la dona en les diferents etapes del cicle de la vida mitjançant la poesia de diverses autores. Com activitat paral·lela, el centre cultural La Nau albergarà la projecció del projecte Antígona 2.0 Mediterranée amb la celebració d'un debat posterior en un acte que tindrà lloc el 7 d'octubre a la vesprada.

Paella i cuscús
D’altra banda, la gastronomía torna a Mostra Viva del Mediterrani amb la presentació del llibre Paella i cuscús: una història mediterrània (23 de setembre, La Nau, 12.30 h) i una activitat que es completarà amb degustació de paella al restaurant El Bobo i de cuscús al Balansiya a càrrec del xef Rachid Ben-Hamza. El programa detallat de Mostra Viva es pot consultar a la web del festival, mostraviva.org, on també es poden reservar les entrades gratuïtes als actes.

Entre les moltes activitats vinculades amb la dansa, el teatre, la fotografia... que es faran fins al 12 d'octubre en diversos espais de València, hi haurà cant d'estil (3 d'octubre, Claustre del Centre Cultural del Carme, 17.30 h) i el II Congrés de Música i Ciència del Mediterrani (4 d'octubre, La Nau, 19 h).

Navega per les etiquetes

Trobada de Música del Mediterrani

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]