Actualitzat el 20/12/2021

Pòquer de cordes i d'alegria

Estrenem el clip i avançament del primer disc del quartet FlamenGrass

El primer disc del quartet FlamenGrass, Alegria (Segell Microscopi, 2022), es publicarà el proper 20 de gener. El primer senzill i clip, titulat també "Alegria", ja pot escoltar-se i veure's a Sons de la Mediterrània. Entre el bluegrass i el flamenc, entre banjos i violins, sempre amb alegria.
FlamenGrass Foto: Oriol Forn

Basant-se en uns tangos de Cadis, la violinista i cantant del grup, Carol Duran, ha compost aquesta cançó que proposa allò que la seva mateixa paraula diu: alegria. De gaudir dels amics, de la música, de l'art, en definitiva de la vida, sobretot després d'aquests gairebé dos anys. Gràcies als arranjaments de Javier Vaquero i el banjo de Lluís Gómez, aquests tangos de Cadis agafen un altre aire, sobretot amb el camí del contrabaix de Maribel Rivero.Segons explica Lluís Gómez, "el flamenc i el bluegrass són dos estils musicals que tenen moltes coses en comú: l'ús d'instruments acústics i la importància tant de la veu com del virtuosisme dels instrumentistes. En tota la nostra trajectòria al món del bluegrass, en els viatges per la resta d'Europa i els Estats Units, molta gent es va interessar per la música de la nostra terra i ens demanaven que toquéssim alguna cosa. És curiós perquè nosaltres el que volíem era aprendre i tocar bluegrass i d'alguna manera ens sentíem allunyats de la nostra tradició. Durant la pandèmia, el recolliment i una sèrie de coincidències han fet possible aquest nou projecte".

"Fa molts anys que toco amb la Carol Duran i la Maribel Rivero en diversos projectes –continua explicant el banjista–. El Nadal del 2020, el músic i activista del bluegrass Christopher Howard Williams ens va recomanar per tocar al festival Jam A Thon de Califòrnia. Pensant en el repertori, vam recordar l'interès de tanta gent per la nostra música, vam decidir afegir algunes peces tradicionals i un tema original de Carol Duran cantat en català i que parlava sobre el confinament. L'acceptació del nou repertori va ser una gran sorpresa i ens va fer pensar a afegir-hi més peces i gravar un disc. D'altra banda, durant els mesos de confinament es va produir el meu retrobament amb Javier Vaquero. Pel seu interès pel banjo i el meu pel llenguatge flamenc, vam començar a intercanviar algunes classes en línia que, de manera natural, van donar lloc a la seva inclusió al trio original. La incorporació de la guitarra flamenca, ha estat fonamental, la peça que faltava, per fi hem aconseguit el so que buscàvem".

Navega per les etiquetes

FlamenGrassAlegria

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]