Actualitzat el 02/02/2022

El cel i la carn de Pasolini

El BarnaSants acull un homenatge musical al cineasta en el seu centenari

El cineasta Pier Paolo Pasolini va ser un artista d'interessos amplíssims: de la literatura al futbol passant, és clar, per la música. Va escriure lletres per a Domenico Modugno, va col·laborar amb Morricone i va recollir cançons tradicionals. El BarnaSants i l'lnstitut Italià de Cultura el reivindiquen en clau jazzística

Pier Paolo Pasolini, el 1963

El proper 5 de març farà cent anys del naixement a Bolonya de Pier Paolo Pasolini. Unes setmanes abans, l'espectacle 100 anys Pasolini (Le Nuvole di Pier Paolo) reviurà l'imaginari sonor del polifacètic cineasta el proper dijous 10 de febrer a les Cotxeres de Sants (20 h). Hi participen vuit jazzistes italians, que lliguen a través del jazz, el cel (la música clàssica) i la carn (la música popular). El contrast entre el cel i la carn, entre l'espiritualitat i la terrenalitat van ser, de fet, un dels grans temes pasolinians, tant en pel·lícules com en poemes.
  
D'aquesta manera, el concert recrea tot l'univers d'influències i gustos musicals del cineasta. Hi haurà música del seu estimat Bach, cançons tradicionals que el mateix Pasolini va triar i recopilar, cançons escrites per a la seva íntima col·laboradora bolonyesa Laura Betti, però també per a Domenico Modugno ("Cosa sono le nuvole?"), Sergio Endrigo ("Il soldato di Napoleone"), algunes de les cançons tradicionals que va recollir el 1955 al llibre Canzoniere italiano. Antologia della poesia popolare, i també fragments d'algunes bandes sonores de les seves pel·lícules, escrites per compositors com Ennio Morricone i Carlo Rustichelli.

La formació musical d'aquest homenatge musical a un dels grans noms de la cultura europea del segle XX la formaran Daniele Sepe (saxo), Flavio Boltro (trompeta), Emilia Zamuner (veu), Daniele di Bonaventura (bandoneó), Jacopo Mezzanoti (guitarres), Mario Nappi (piano), Davide Costagliola (contrabaix i baix elèctric) i Paolo Forlini (bateria i percussió).  

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]