Actualitzat el 14/03/2022

Quin fandango!

Estrenem el clip de "Tot té remei", de Pere Romaní

A l'acordionista Pere Romaní l'hem escoltat en uns quants projectes destacats del folk català, i darrerament, liderant el projecte Romaní. El proper 17 de març publica el disc Harmònic (Segell Microscopi, 2022) i a Sons de la Mediterrània n'avancem el clip d'una de les cançons: "Tot té remei".  
Joan Tomàs, Pere Romaní i Héctor Beberide Foto: Pol Bellezza

Harmònic és el primer treball de Pere Romaní (Barcelona, 1981) com a solista i té un repertori totalment propi de gèneres de ball folk: cercles i xampanyes, xotis i valsos, polques i rumbes, balls plans i corrandes... Una de les peces és l'alegre fandango basc "Tot té remei", del qual presentem el videoclip. De fet, el repertori de la trikitixa (l'acordió diatònic basc) és un dels que ha interessat especialment a Pere Romaní, que ha tingut mestres com Iker Goenaga. El títol sona com una proclama optimista, però va també dedicat a la companya del músic, la Remei, "companya de vida i suport principal en les meves dèries musicals". En aquesta peça, com en d'altres del disc, acompanyen l'acordionista Héctor Beberide (guitarró) i Joan Tomàs (contrabaix), amb els quals forma el trio RomaníA més de les peces que interpreta amb el seu trio, l'àlbum de Pere Romaní n'inclou d'acordió diatònic sol i a duo amb el percussionista Marc Vall. Harmònic es presentarà el proper 1 d'abril al CAT de Gràcia en el marc del festival Tradicionàrius, on també es presentarà un treball que el mateix músic ha publicat en paral·lel: el llibre de partitures 36 composicions, que recull les obres per a acordió diatònic que ha anat escrivint entre 1999 i el 2021.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]