Actualitzat el 23/03/2022

Gaites i dolçaines pels vint anys de Xàbia Folk

Carlos Núñez inaugurarà l'emblemàtic festival el 13 de maig trobant-se amb La Xafigà

El Xàbia Folk celebrarà la vintena edició entre els propers 13 i 15 de maig. Hi participaran Carlos Núñez amb La Xafigà, Gani Mirzo i el duo Betzuca. O el que és el mateix: gaites i dolçaines, guitarres i uds, acordions i violins...
Carlos Núñez

Com ja és habitual, unes setmanes abans del festival, i a preàmbul, hi haurà un primer tast musical a la Casa de Cultura: el divendres 22 d'abril la compositora valenciana Isabel Latorre es presentarà amb el seu quartet Eixa (20 h), amb el qual fusiona folk mediterrani, música antiga i jazz, entre altres llenguatges, a més d'establir connexions amb poemes i fonts literàries diverses.

El festival Xàbia Folk pròpiament dit arrencarà el divendres 13 de maig a la plaça de la Constitució, amb el cèlebre gaiter gallec Carlos Núñez (22.30 h), que compartirà escenari amb la colla dolçainera La Xafigà de Muro d'Alcoi, actualment immersa en el seu quarantè aniversari. Núñez i La Xafigà ja van coincidir l'estiu del 2019, quan van actuar plegats al Festival Interceltique d'An Oriant, a Bretanya. El gaiter, per cert, també està d'aniversari, ja que el darrer any l'ha dedicat a celebrar els 25 anys del seu primer disc, A Irmandade das Estrelas (Ariola, 1996), amb el qual va veure catapultada la seva carrera. 

L'endemà, dissabte 14 de maig, al mateix escenari, el llaütista kurd Gani Mirzo (22.30 h) presentarà el seu projecte La ruta de la dignitat, on combina músiques orientals, flamenc i jazz, al voltant de les músiques del Kurdistan, amb una formació amb profusió de cordes i la veu de l'algeriana Neila Benbey.

Finalment, el Xàbia Folk es tancarà com ja és tradicional a l'ermita de Santa Llúcia. El diumenge 15 de maig, hi actuarà el duo terrassenc Betzuca (22.30 h), format per la violinista Carol Duran i l'acordionista Núria Lozano, que exploren amb aquest format instrumental mínim un repertori viatger, dels balls de moda als pobles de muntanya a la picardia del cuplet urbà de fa cent anys.

Navega per les etiquetes

Carlos NúñezXàbia Folk

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]