Actualitzat el 31/03/2022

Les jotes i les baldanes tornen al CAT

El Tradicionàrius recupera la Festa de les Terres de l'Ebre

El Tradicionàrius recupera la Festa de les Terres de l’Ebre: referent i punt de trobada de molts ebrencs residents a Barcelona. La festa portarà jotes improvisades als mercats, concert amb Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Suc d’Anguila i els cantadors Guardet i Sílvia Ampolla. I baldanada!
Rondalla de Guardet i Sílvia Ampolla

Aquest dissabte 2 d’abril, la Festa de les Terres de l'Ebre començarà al matí, amb una sessió de folk als mercats graciencs de l’Abaceria i de la Llibertat amb la rondalla de Guardet i els cantadors Sílvia Ampolla, Quico el  Célio i el Noi. Al vespre, la vetllada continuarà al teatre del CAT amb el concert 'Som d'allà baix', un espectacle conjunt entre Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries i el Grup Musical Suc d’Anguila, una formació d’instruments de vent, nascuda a Amposta i que inclou una rondalla mixta de vent i corda liderada pel cantador Guardet i que en aquesta ocasió comptarà també amb la participació de la jotera Sílvia Ampolla. Ambdues formacions fusionen repertoris i instruments en una autèntica mostra de la força de la música del sud. 

La festa s'acabarà a les portes del CAT, a la placeta d’Anna Frank, amb una reproducció dels elements d’una baldanada tradicional. Amb els aromes d’aquestes típiques botifarres d’arròs cuinades a la planxa a la plaça i els porrons amb vi de la Terra Alta.

Tot i que els darrers anys no s'ha pogut fer per culpa de la pandèmia, la Festa de les Terres de l'Ebre és un dels plats forts i emblemàtics en la història del Tradicionàrius. La primera edició es va fer el 1994 i des d'aleshores hi han passat multitud d'artistes, amb els Quicos com a amfitrions. El 1996, per exemple, hi va assistir l'històric cantador Canalero amb la seva rondalla.

Respecte al que significa aquesta trobada ebrenca a Barcelona, Arturo Gaya explica al llibre La collita del Tradicionàrius, de Ferran Riera, que va sortir molt poc després de la creació dels Quicos, fruit de la complicitat: "Vam proposar al CAT d'incorporar més elements a les nostres presentacios. Ens feia il·lusió portar els cantadors Canalero o Teixidor, vam fer un homenatge a la jota i vam presentar a Barcelona altres iniciatives que havien sorgit a l'Ebre...". I així fins avui.     

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]