Actualitzat el 15/06/2022

Postisses i gralles, electrònica i càrnix...

El festival Polirítmia ocupa diversos espais de València de l'1 al 10 de juliol

Postisses i gralles, electrònica i càrnix, violí i guitarra flamenca... el Polirítmia d'enguany es presenta com un acolorit mosaic al voltant de músiques d'arreu del Mediterrani, i de més enllà. A més, el cicle que dirigeix Rafel Arnal incorpora en la seva cinquena edició nous formats de concerts.   
El Pantorrillas, memòria murciana

Una de les novetats d'aquesta edició serà una tanda de concerts de vesprada al teatre Rialto, on es presentaran propostes en procés de creació, de tall arriscat o format reduït. Serà on es presentarà la primera residència artística internacional promoguda pel Polirítmia, en col·laboració amb l'Institut Ramon Llull, amb la compositora, cantant i guitarrista de Castelló Xiomara Abello al costat de la lisboeta Bia Maria (7 de juliol), posant en comú arrels valencianes i portugueses. Pel Rialto també passaran El Pantorrillas presentant Las coplas del molino (8 de juliol), projecte inspirat en la indústria de la farina i el pebre roig a Múrcia i la cultura popular que va generar; el duo català, entre l'arrel i l'experimentació, format per la cantant Magalí Sare i Manel Fortià (9 de juliol) i el graller sallentí Roger Andorrà presentant el seu revolucionari projecte Electrogralla (10 de juliol). I al Centre Cultural la Nau de la Universitat de València, l'artista multidisciplinar gallec Abraham Cupeiro presentarà Resonando en el pasado (4 de juliol).

El cretenc Stelios Petrakis i el seu quartet actuaran a la plaça de l'Ajuntament
 
Mentrestant a la plaça de l'Ajuntament de València hi haurà sarau i ball amb la Quadrilla del Molí (1 de juliol), el Niño de Elche amb Ylia i la banda del CIM Benimaclet unint música festera i electrònica (2 de juliol), el quartet del gran sonador de lira cretenca Stelios Petrakis (3 de juliol), el duo de violí i acordió Caamaño & Ameixeiras (4 de juliol), la jove cantaora de cant valencià Noèlia Llorens 'Titana' (5 de juliol), el trio integrat pel sonador de nei Christos Barbas, el percussionista Thomas Stronen i el baixista Bjorn Meyer (6 de juliol); el cantaor de Catarroja Miquel Gil festejant els vint anys del seu emblemàtic disc Orgànic (7 de juliol), el guitarrista flamencomediterrani Fraskito amb el multiinstrumentista de corda i doble corda Tóbal Rentero (8 de juliol), l'artista albacetenya Karmento (9 de juliol) i, com a festa de cloenda, una mostra de cant d'estil i albades centrat enguany en el projecte Parint versos entre dones, seguida del grup de balls populars Les Folies de Carcaixent i un castell de pals (10 de juliol). A la plaça del Mercat, un altre clàssic del festival serà la trobada de muixerangues (2 de juliol).

En el marc del Polirítmia també es farà una primera trobada internacional per a professionals, amb sales de música, agents i mànagers valencians i d'arreu d'Europa, mentre que les habituals actitivats formatives es faran a La Nau. Adreçades tant a professionals de la docència com a artistes, aquestes activitats treballen per introduir als currículums la música i la dansa tradicionals, la improvisació i les músiques mediterrànies com a eines d'inclusió i de cohesió. Més informació i horaris complets al web del Polirítmia

Navega per les etiquetes

ValènciaPolirítmia

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]