Actualitzat el 27/06/2022

Llunes, cançons i poemes en un cove

Krregades de Romanços i David Pradas homenatgen l'Obra del Cançoner Popular i Guillem Viladot

El grup de polifonia tradicional Krregades de Romanços i el pianista David Pradas reivindiquen les cançons populars i la nit a Dotze llunes en un cove, un nou espectacle que es presentarà el 28 de juliol a Cal Prim de Verdú i el 9 de setembre a la Seu Vella de Lleida. 
Krregades de Romanços i David Pradas

El grup lleidatà de polifonia vocal Krregades de Romanços i el pianista i compositor de Castellserà David Pradas acaben de crear un nou espectacle, Dotze llunes en un cove, que commemora els centenaris de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya i de l’escriptor i poeta visual agramuntí Guillem Viladot, impulsor de la poesia concreta a Catalunya. El nou espectacle es donarà a conèixer en dos concerts que tindran lloc aquest estiu: el dijous 28 de juliol a Cal Prim de Verdú i el divendres 9 de setembre a la Seu Vella de Lleida, coincidint amb el cicle ‘Nits de lluna plena al Claustre’.

El concert es presenta amb una temàtica al voltant de la nit, en el qual les cançons de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya i els poemes de Viladot es donen la mà. Dividit en tres parts, obren l’espectacle les Krregades de Romanços amb la interpretació de quatre temes recollits a les comarques lleidatanes pels recol·lectors i recol·lectores per a l’Obra del Cançoner Popular; a continuació, Pradas interpreta quatre temes per a piano sol, inspirats en la temàtica del concert; i, en tercer lloc, el grup i el compositor es fusionen musicalment mentre posen música i sentiment a quatre poemes de Viladot al voltant de la nocturnitat i tot allò que l’envolta.

Divulgadores de l’Obra del Cançoner
Des de fa més d’una dècada, les Krregades de Romanços s’encarreguen de divulgar l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, creant fins i tot tallers a les escoles, de forma que les cançons es transmetin dels professors als alumnes a través de la tradició oral. La proposta de Dotze llunes en un cove vol potenciar la cançó popular com a element patrimonial cultural immaterial i com a eina de participació. L’Obra del Cançoner Popular de Catalunya (OCPC) va ser una institució fundada l’octubre del 1921 a Barcelona pel mecenes Rafael Patxot, sota la direcció de Francesc Pujol, per promoure la cerca i recollida dels materials literaris.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]