Actualitzat el 28/06/2022

Ben riberenques i ben flamenques

Tradifusió publica un clip al costat de Xavier de Bétera com a avançament del seu proper disc

Arrencada de guitarra flamenca, irrupció d'una veu telúrica i esclafit de dolçaines i tabal. Postisses al costat d'un baix elèctric i un caixó. És "La Riberenca d'Almussafes", el clip del grup Tradifusió –al costat de Xavier de Bétera– que avança la sortida del seu disc, el proper setembre.
Tradifusió Foto: Jordi Arques

La tradicional Riberenca d'Almussafes, amb la seva lletra original però amb uns arranjaments que la connecten amb colors flamencs, és una de les peces que formaran part del nou disc del grup Tradifusió, que es dirà Empeltant arrels i estarà editat per Segell Microscopi. La peça compta a més amb la col·laboració del cantant Xavier de Bétera. A més, se n'ha fet un videoclip, on es mostra també tot el context de ball i indumentària  i tot el caràcter patrimonial i intergeneracional que acompanya aquesta emblemàtica peça. El projecte Tradifusió va començar fa cosa d'un any i mig, el gener de 2021, liderat pel dolçainer David Valera, titulat de l'Escola Superior de Música de Catalunya, amb l'ànim d'explorar una via entre la música tradicional valenciana i el flamenc. Al grup també hi trobem la veu d'Alba Asensi, la guitarra flamenca d'Abraham Lojo, les percussions de Pepe Alepuz i Aitor Sáez de Jauregui, el baix elèctric de Daniel Vallejo, l'acordió diatònic de Pau Barberà i el clarinet baix de Josep Alós.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]