Actualitzat el 04/07/2022

Kora per buleries

Momi Maiga publica el clip "Mansani", avançament del disc que publicarà a la tardor

Dues terres i dues herències musicals de tradició oral. Griots i flamencs. Són els dos pols –amb panderos quadrats de mitjancers– que s'uneixen a "Mansani", el nou videoclip del korista Momi Maiga, que s'ha presentat com avançament del seu proper disc, NIO (Segell Microdscopi, 2022). 
Momi Maiga Foto: Àlex Casas

El korista Momi Maiga, nascut a Gàmbia però crescut a Casamance –una terra especialment rica pel que fa a la música–, va rodar per Europa amb diversos projectes artístics. El 2018 va fer la seva primera visita a Barcelona, convidat pel Museu de la Música. L'any següent va decidir establir-se a Catalunya, on ha col·laborat entre altres amb Ferran Savall, Judit Neddermann, Ignasi Maria Gómez i Aleix Tobias.

Precisament Tobias és un dels integrants del projecte en què Momi Maiga lliga la música amb la qual ha crescut i elements del flamenc, un món que ha anat descobrint de la mà de Miquel Ubach, amb referents com els guitarristes Moraíto Chico i Paco de Lucía. És aquesta síntesi especial la que es podrà escoltar al seu proper disc, NIO, que Segell Microscopi publicarà a la tardor.

De moment, com avançament, ja pot veure's el clip d'una de les peces, "Mansani", que passa pel compàs de les buleries a l'antiga cançó tradicional de l'Àfrica Occidental "Mansani Cissé". Hi participen els ballarins Karen Lugo i Ada Saliou, a més d'Aleix Tobias (bateria, percussions i palmes), Martín Meléndez (violoncel), Pau Figueres (guitarra espanyola), Rusó Sala (veu i cors) i Carlos Montfort (baix i producció musical).

Navega per les etiquetes

NIOMansaniMomi MaigaSegell Microscopi

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]