Actualitzat el 22/09/2022

Entre la Xàrquia i Occitània

Cocanha inaugura la programació musical de la Mostra Viva del Mediterrani a València

Avui, 22 de setembre, el duo de Tolosa de Llenguadoc Cocanha inaugura el cicle de concerts al teatre El Musical de València, en el marc de la Mostra Viva del Mediterrani. A la programació, destaca la revisió del disc Xarq Al-Andalus (RTVE, 1985), històric disc d'Al Tall, amb alguns dels seus protagonistes.  
Cocanha

El grup Cocanha, format per Caroline Dufau i Lila Fraysse, obrirà aquest dijous 22 de setembre el cicle de concerts al teatre El Musical en el marc de la Mostra Viva del Mediterrani amb la seva magnètica manera d'abordar el repertori tradicional occità: polifonia vocal i imaginatius acompanyaments a base de tambors de cordes. L'endemà, divendres, hi haurà fado de nova fornada amb la joveníssima cantant Mara Pedro

Dissabte 24, s'hi presentarà una producció pròpia de la Mostra Viva: un espectacle basat en el disc Xarq Al-Andalus, el treball que a mitjans dels vuitanta va establir tota una fita en la música mediterrània de la mà dels valencians Al Tall i el grup de Marraqueix Muluk el Hwa, que van integrar elements de diverses tradicions, com ara el gnawa, amb adaptacions al català d'antics poemes en àrab de València i la Xàrquia (el territori andalusí estès al llarg de l'est de la península Ibèrica). Coincidint amb aquesta edició de Mostra Viva del Mediterrani, a més, la Fundació ACM i l'Institut Valencià de Cultura han reeditat aquest emblemàtic LP. A l'espectacle hi participaran dos dels pals de paller d'Al Tall, Vicent Torrent i Manolo Miralles, a més del violinista Mohamed Soulimane i el sonador de nei Andrés Belmonte, entre altres. L'espectacle es podrà veure posteriorment a Alacant: el 7 d'octubre a Casa Mediterráneo.

Diumenge 25, actuara al teatre El Musical Pedro Burruezo i la seva Nur Camerata, amb una proposta que fusiona elements andalusins i trobadorescos, entre altres. I el mateix diumenge, a la Beneficència, es presentarà el concert Més que corda!, amb la Rondalla Sant Pere de Canet d'en Berenguer i un repertori al voltant de la riquíssima música popular valenciana de rondalla.

Una setmana més tard, el diumenge 2 d'octubre, més música mediterrània al teatre El Musical, en aquest cas amb el conjunt Musicants que lidera Manolo Miralles i que actualment presenta el segon disc, La mar de vides (Picap, 2022). Aquell mateix dia, hi haurà mostra de cant d'estil pel centre de València.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]