Actualitzat el 16/11/2022

Oda a l'Olivetti

Estrenem un clip de La Companyia MINIMíssimA dedicada a la popular màquina d'escriure

La simpàtica màquina d'escriure Olivetti és una de les protagonistes de l'espectacle Si em vagués, que La Companyia MINIMíssimA va estrenar a la Fira Mediterrània. És també moll de l'os d'un dels poemes del seu llibre-disc Poemari per a acordió (Microscopi, 2022). A Sons de la Mediterrània n'estrenem el clip.
La Companyia MINIMíssimA

La màquina lettera 32, desenvolupada a la fàbrica piemontesa dels Olivetti va aconseguir 'el miracle màxim dels miracles: convertir en un artefacte mínimament literari qualsevol tirallonga de paraules escrites'. Fins i tot el poema on s'explica això mateix, el núm. 22 dels que La Companyia MINIMíssimA ha reunit al seu Poemari per a acordió. Es tracta d'un llibre-disc farcit de petites peces tendres i iròniques acompanyades instrumentalment d'acordió diatònic.El video que il·lustra aquesta peça, amb els botons de la màquina d'escriure confonent-se amb els del diatònic, s'ha gravat a l'antiga impremta L'Automàtica de Gràcia i és, segons explica el músic de La Companyia MINIMíssimA, Gerard Díaz, "una mena d'homenatge a l'Olivetti i per extensió a un món analògic desaparegut". Pel que fa a la melodia que acompanya el text, s'inspira en l'estètica del ballo liscio -el gènere popularitzat al nord d'Itàlia a partir de les danses vuitcentistes europees, amb l'acordió cromàtic com un dels instruments protagonistes– i en les festes populars italianes del segle XX.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]