Actualitzat el 01/12/2022

Primers avançaments del Tradicionàrius 2023

La 36a edició del festival folk se celebrarà del 13 de gener al 31 de març

Rap d'arrel, cançó i polifonies tradicionals catalanes i d'Auvèrnia, músiques de Castella, ball folk, romanços reformulats en clau de poesia contemporània... són alguns dels elements que farciran el 36è Festival Folk Internacional Tradicionàrius, que ja ha presentat part de la programació. 
Re-romanç Foto: Eva Balcells

El Tradicionàrius tindrà lloc del 13 de gener al 31 de març i acollirà més de cinquanta propostes al voltant de la música folk i d'arrel tradicional. Entre elles, la rapera d'Almussafes Tesa i el cantaor de l'Alcúdia Jonatan Penalba presentaran el seu concert conjunt Rap d'arrel (20 de gener). En el marc de la festa dels Foguerons de Gràcia, i de la mà del Circuit Folc, es reuniran al CAT tres referents com són Biel Majoral, Jaume Arnella i Vicent Torrent, seguit del ball de bot d'Esclafit i Castanyetes (27 de gener); el duo castellà Fetén Fetén tancaran al CAT la gira amb què celebren el desè aniversari (5 de febrer); el trio instrumental Flowk animarà el ball de carnaval (17 de febrer); hi haurà polifonia tradicional catalana amb l'òpera de cambra de Jaume Ayats, La Balada d'en Solé Sugranyes (24 de febrer) i de l'Auvèrnia amb el col·lectiu de Saint Etienne Les Mécanos (24 de març); l'espectacle Re-romanç (5 de març) revisarà les lletres populars recollides al Cancionero español de Felip Pedrell connectant-les amb la poesia de nova creació i les projeccions audiovisuals, i el col·lectiu La Filadora proposarà un concert comentat entorn de les cançons tradicionals catalanes des d'una perspectiva de gènere (9 de març).

La imatge del festival
L'atzar ha fet que la 36a edició del Tradicionàrius sigui la primera després del 25è aniversari dels Castellers de la Vila de Gràcia, que van debutar el 24 de maig de 1997 amb un tres de sis. Tres de sis, trenta sis. El disseny és fruit d'un procés creatiu de la mà del dissenyador Quim Díaz a partir de la idea de recrear la silueta d'aquest castell dels Castellers de la Vila de Gràcia.Cartell del Tradicionàrius 2023

Navega per les etiquetes

Tradicionàrius

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]