Actualitzat el 03/01/2023

El 36 Tradicionàrius s'obrirà amb un homenatge a Jordi Fàbregas

Músics de diverses generacions faran un viatge per l'univers sonor de l'activista sallentí

El festival Tradicionàrius inaugurarà la 36a edició el proper 13 de gener amb el concert Jordi Fàbregas DO, un viatge per l'univers musical de l'activista folk sallentí amb una mirada intergeneracional. Músics del seu entorn mostraran l'evolució d ela cultura i moments de la nostra història a través de la seva música. 
Jordi Fàbregas Foto: Juan Miguel Morales

El divendres 13 de gener de 2023, el Festival Tradicionàrius iniciarà els seus habituals tres mesos de programació intensa. Com cada any, el festival engegarà a les 20.30 h amb la cercavila de la plaça de la Vila de Gràcia al CAT amb el grup de percussió Kabum i els grallers del Col·lectiu Guirigrall.

Seguidament, a l’auditori del CAT Tradicionàrius, tindrà lloc el concert inaugural, Jordi Fàbregas DO, que proposa un viatge per l’univers musical de Fàbregas amb una mirada intergeneracional. Quan Jordi Fàbregas va morir de forma sobtada i prematura l’any 2020, la reacció dels mitjans i el sector cultural va posar l’accent en el seu paper de referent de la creació i la promoció de la música d’arrel tradicional els darrers quaranta anys. Però si mirem detalladament la seva dimensió musical al llarg de tota la seva vida observem que la seva mirada és una de les més obertes entre els músics de la seva generació.

El Festival Tradicionàrius i el Districte de Gràcia el recordaran a la inauguració de la 36a edició amb un concert format per dotze peces de l’univers musical de Fàbregas arranjades per a l’ocasió amb una mirada contemporània a càrrec de compositors joves destacats de música d'arrel: Laia Vallès, Manu Sabaté, Pau Benítez, Roger Andorrà, Marçal Ramon i Cati Plana.

Els arranjaments seran interpretats per una formació base formada per músics de referència en el món de la música tradicional i popular amb una vinculació especial amb Fàbregas: el guitiarrista Ciscu Cardona, l'acordionista Cati Plana, la violinaire Anaís Falcó, el graller Roger Andorrà, el bateria Boris Pi i el contrabaix Marc Figuerola.

A més, en cada cançó, hi haurà cantants convidats que van mantenir una estreta relació al llarg de la seva trajectòria professional i personal: Xavi Rota i Patri Garcia, Arturo Gaya, Arnau Obiols, Artur Blasco, Sicus Carbonell, Adrià Dilmé, Anna Ferrer, Jaume Arnella i Toni Torregrossa.

Navega per les etiquetes

TradicionàriusJordi Fàbregas

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]