Actualitzat el 29/03/2023

Un flabiol de tradició oral

Pau Benítez celebra 25 anys als escenaris amb el primer disc d'una trilogia

Aquest 29 de març es compleixen 25 anys de la primera actuació del flabiolaire mataroní Pau Benítez al Tradicionàrius. Va ser al costat de Dani Àlvarez, de La Coixinera, aleshores professor seu, tocant el "Ball de cintes" de la Garriga. Per celebrar-ho, ha publicat un disc, Boca-orella, que serà la primera part d'una trilogia.
Pau Benítez

A diferència del darrer treball on l'havíem escoltat, E pur si balla (Seed Music, 2021), en què el flabiol dialoga amb l'acordió de Blai Casals, el clarinet baix de Manu Sabaté i efectes electrònics diversos, aquí sonen tot sols el flabiol i el tamborino. Flabiol sec a pal sec. Cru i sense additius. El títol, Boca-orella, remet inequívocament a la tradició oral, un món pel qual Pau Benítez sempre s'ha sentit fascinat. I, de fet, el disc és tot un homenatge als músics sense solfa però amb molt de coneixement. El repertori d'aquest primer treball  –els altres dos es pubilcaran aquest mateix any– comprèn balls populars lligats al seguici festiu mataroní, i molt especialment a la família Robafaves, però també xotis, americanes, ball plans i sardanes. En paraules de l'autor, "un pseudocànon personal amb peces que, per diverses raons, m'han influït". 

Després de Boca-orella, la trilogia es completarà amb un segon àlbum de temes compostos per amics com el mateix Dani Àlvarez, Roger Andorrà i Marcel Casellas, mentre que el tercer estarà dedicat a peces de composició pròpia. 

Navega per les etiquetes

Boca OrellaflabiolPau Benítez

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]