Jordi Martí Fabra | Actualitzat el 03/07/2023

Romanços, gloses experimentals i punk-folk al Marata Folk

Hi actuaran Jaume Arnella, Joana Gomila i Laia Vallès i Fetus

El proper dissabte 22 de juliol, el festival Marata Folk celebrarà vint anys. A la plaça de Marata, entre camps segats i en el marc de la festa major, a partir del vespre hi actuaran Jaume Arnella, Joana Gomila i Laia Vallès. I entremig, el que no falla mai: botifarrada popular i bon beure. 
Fetus Foto: Jep Jorba

Aquesta edició especial del festival Marata Folk s'obrirà amb l'insigne Jaume Arnella, veí de la propera Santa Eulàlia de Ronçana, que ha preparat per a l'ocasió el "Romanç del 20è Maratafolk". I de ben segur que sonaran les cançons del seu darrer disc, l'esplèndid 40 i 40 Besa el cul de la geganta (autoeditat, 2023), on combina algunes cançons de tradició oral amb romanços marca de la casa i musicacions exquisides de poetes com Vicent Andrés Estellés i Joan Vinyoli.

A continuació serà el torn del duo format per la mallorquina Joana Gomila i la vallesana Laia Vallès, que presentaran l'espectacle Així deçà -corresponent a un estimulant casset que van publicar el 2021 amb el seu segell Suralita Recol·leccions–, on exploren arrels musicals i les duen al terreny del risc i l'experimentació sonora en companyia de l'artista visual Lluïsa Febrer i els glosadors Mateu Xurí i Maribel Servera.

I el triple cartell d'aquest Marata Folk es tancarà amb el grup empordanès Fetus, grup que fa uns anys va fer un pas important en conèixer l'obra de Jaume Arnella, a qui van dedicar el disc Sota, cavall i rei (BankRobber, 2021). L'aliança entre el folk i el punk es completaria una mica després amb la incorporació de les flautes i el sac de gemecs de Ricard Ros i l'acordió de Carles Belda, i el disc La serra dels perduts (Bankrobber, 2022). El seu repertori d'històries arrelades i combatives s'engreixarà encara més aquest juliol amb un nou EP que segueix la mateixa línia entre el punk rock i la cançó de taverna: Històries de la carn i de la sang (Bankrobber, 2023), que inclou "La gran xefla", l'himne de la gran trobada amistosa que van organitzar al passat festival Ítaca. I com que n'Arnella correrà per allà, no és difícil pensar que pot afegir-se a la festa final...   

 

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]