Música i foc, a debat

El VI Simposi Internacional Focs Festius de la Mediterrània es farà a Ceret del 10 al 12 de febrer

El Simposi Internacional Focs Festius de la Mediterrània, que cada any es fa en una localitat diferent dels Països Catalans, celebrarà la sisena edició del 10 a l'11 de febrer de l'any vinent, i tractarà específicament sobre la relació entre el món musical i les festes del foc. 

Una plaça de sons infinits

Francesc Sans obre el cicle Música a la Vila del Vendrell el proper 3 d'agost

El festival Música a la Vila del Vendrell tornarà a omplir de folk la plaça del Tívoli de la ciutat penedesenca els dimecres d'agost. El sacaire vallenc Francesc Sans serà l'encarregat d'obrir un cicle per on també passaran les Marala, La Gravetat de Coulomb i RIU.

Guia folk de la Mercè

Triem onze concerts -i un toc d'inici– a la programació de la festa major de Barcelona

El proper setembre, Barcelona viurà unes festes de la Mercè sense restriccions (toquem fusta). De propostes, n'hi ha per a tots els gustos. I com havíem fet altres vegades, a Sons de la Mediterrània hem fet una tria amb dotze propostes relacionades amb el folk, la música d'arrel i la cançó mediterrània.

Una Nit Folk torna al cap de de dos anys

La XXIX edició de l'emblemàtica trobada de Quart de Poblet, del 8 a l'11 de setembre

Una Nit Folk, el festival que organitza l'associació cultural El Mussol de Quart de Poblet i que durant els dos anys anteriors no s'ha pogut celebrar per la pandèmia, celebrarà la XXIX edició entre els propers 8 i 11 de setembre. I a més, es faran la X Una Nit Folketa i la II Jornada d'Acordió Diatònic. 

Bum Ditty, Catalina Marraixes i Joana Dark, finalistes del Concurs Sons 2022

La final es farà a la Fira Mediterrània de Manresa

Les propostes Bum Ditty, Catalina Marraixes i Joana Dark han estat escollides com a finalistes del XV Concurs Sons de la Mediterrània. La final se celebrarà el dijous 6 d’octubre a la Taverna Cervesa Guineu de la Fira Mediterrània de Manresa.

De la València andalusina a la Xipre psicodèlica

El festival Cançons de la Mediterrània, del 19 al 23 de juliol, a Ses Voltes de Palma

El festival Cançons de la Mediterrània, que l'Ajuntament de Palma ha anat celebrant amb intermitències i diversos formats des del 1984, celebrarà una nova edició del 19 al 23 de juliol. Enguany s'hi incorpora una residència amb destacats músics balears i hi haurà artistes d'arreu del Mediterrani. 

El Jotacampus recorda la petjada de Pau Riba en la música i la cultura popular

Del 23 al 26 de juliol, al Poblenou del Delta

El Poblenou del Delta de l'Ebre celebrarà l'onzè Jotacampus del 23 al 30 de juliol. Carles Dénia oferirà el concert inaugural d'una edició amb una oferta pedagògica de vint tallers de cant, dansa, instrumentació, percussió corporal i descoberta del Delta. I es recordarà especialment el llegat de Pau Riba.

Visca el Rei! (de les nyacres)

Espolla celebra, aquest any sí, la seva popular trobada de cantadors

Els propers 15 i 16 de juliol se celebrarà la 18a Trobada de Cantadors d'Espolla. Després de dos anys de pausa forçada, es recuperarà el tradicional combat per proclamar el Rei o Reina de les Nyacres, i també es farà la popular Glosa de Vins com a preàmbul i un micro obert anomenat 'Digui, digui...".

Kora per buleries

Momi Maiga publica el clip "Mansani", avançament del disc que publicarà a la tardor

Dues terres i dues herències musicals de tradició oral. Griots i flamencs. Són els dos pols –amb panderos quadrats de mitjancers– que s'uneixen a "Mansani", el nou videoclip del korista Momi Maiga, que s'ha presentat com avançament del seu proper disc, NIO (Segell Microdscopi, 2022). 

Líban-València-Almeria

Entrevista amb Manolo Miralles sobre el segon disc de Musicants, 'La mar de vides'

Musicants, la banda liderada per Manuel Miralles després de la dissolució d'Al Tall, ha publicat el segon disc. La mar de vides (Picap, 2022) recull onze cançons amb tota la salabror de la Mediterrània, del Líban a Almeria passant pel País Valencià. En parlem amb el músic.
Pàgina 2 de 271
< AnteriorSegüent >
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]