Etiqueta fira mediterrània

Palestina també resisteix amb cançons

De Rim Banna al Trio Joubran

Un tros de riba mediterrània i la seva gent estan sent aniquilats aquests dies per les bombes. És per això que a Sons de la Mediterrània volem recordar artistes palestins que ens han fet gaudir, que hem conegut de prop -alguns ja no hi són– i que ens han ensenyat que un poble també pot resistir amb cançons.

Bèstia escènica

Rodrigo Cuevas brilla al Kursaal en la tercera jornada de Fira Mediterrània

Final de festa caribeny a la Fira Mediterrània de Manresa. Com pot ser que l'espectacle del cap de cartell d'aquesta edició s'acabi amb tot el públic dempeus ballant la incommensurable "Woman del Callao" de Juan Luís Guerra? La culpa de tot la té Rodrigo Cuevas, sacsejador d'esquemes, amant de la llibertat i de la sorpresa. 

La Fira de les novetats

Crònica de la primera jornada de Fira Mediterrània

La Fira Mediterrània de Manresa està incidint en els darrers temps en dos aspectes vinculats al folk i la música d'arrel: el treball amb la memòria i els llegats –familiars i socials– i l'acompanyament artístic de propostes, sostingudes en el temps més enllà de la simple estrena d'un espectacle.

Un ball que ve i que se'n va...

Estrenem "Vestits de flors", avançament del nou disc de La Gravetat de Coulomb

El so de les sirenes o dels cotxes quan passen i se'n van generen el que es coneix com efecte Doppler. I així, L'efecfe Doppler (Segell Microscopi, 2023), es titula el segon disc de La Gravetat de Coulomb. Abans que el presentin a la Fira Mediterrània, n'estrenem el primer senzill, la bolangera "Vestits de flors". 

Carles Dénia i els versos que volen

Estrenem "Ara o mai", el senzill que completa el seu àlbum 'Mussol'

Com un nen que juga en un laboratori de somnis. Així s'ha sentit Carles Dénia fent les cançons, variades i lliures, del disc Mussol (autoeditat, 2023). A Sons de la Mediterrània n'estrenem el darrer senzill, "Ara o mai", abans de la presentació en directe, que tindrà lloc el 7 d'octubre a la Fira Mediterrània de Manresa. 

Alba Careta i Henrio recreen cançons de bressol

Presentaran el tercer disc de Càntut, 'Udolç', el 5 d'octubre a la Fira Mediterrània de Manresa

La trompetista i cantant Alba Careta i el cantautor i productor Henrio protagonitzaran el tercer disc de la col·lecció Càntut. Es dirà Udolç (Segell Microscopi / Bankrobber, 2023), explorarà les cançons de bressol i, després de presentar-se a la Fira Mediterrània el 5 d'octubre, sortirà a la venda el 2 de novembre.

Groovin’ Cat, Glòria Ribera i Trèvol, finalistes del Concurs Sons

La final es farà a la Fira Mediterrània de Manresa

Groovin’ CatGlòria Ribera i Trèvol són les tres propostes que estat escollides com a finalistes del XVI Concurs Sons de la Mediterrània. Totes tres es presentaran a la final en directe, que se celebrarà el dijous 5 d’octubre de 2023 a la Taverna de la Fira Mediterrània de Manresa.

Refree al país de la tarantel·la

Crònica de la presentació d'"Evoé!" al festival Grec de Barcelona

Evoé!, l'espectacle amb què Raül Refree projecta la seva mirada al món de la tarantel·la i el tarantisme al costat de la cantant Maria Mazzotta, el Cor Plèiade i la dramatúrgia de Jordi Oriol, va presentar-se aquest 20 de juliol a la sala Paral·lel 62 de Barcelona, en el marc del festival Grec.

La Fira Mediterrània eixampla horitzons

Les propostes internacionals ocupen bona part de la programació del mercat manresà

Després de la pandèmia, el gran objectiu de la Fira Mediterrània de l'any passat va ser recuperar l'activitat al carrer. A la 26a edició, del 5 al 8 d'octubre, la gran aposta serà la recuperació de la programació internacional. Intel·ligència artificial i mirada queer són altres fils temàtics que travessen la programació.  

Folk criminal

Estrenem "Carles Porta", avançament del proper disc de Bum Ditty

Els seguidors del grup de folk i old time music Bum Ditty ja saben que "Carles Porta", tota una oda al presentador de Crims, és una de les seves peces emblemàtiques. Ara a més, n'han fet un clip, com avançament del seu primer disc, que publicaran a la tardor com a part del premi al Concurs Sons.
Pàgina 1 de 12
 Següent >
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]