Etiqueta tradicionàrius a ràdio 4

Un mapa d'aire fresc

Les gallegues Caamaño & Ameixeiras presenten el seu primer disc

Els bons afeccionats al folk ja saben que a vegades no falta res més que un violí i un acordió per fer grandíssima música. I també que Galícia té unes tradicions populars vivíssimes i diverses. El duo Caamaño & Ameixeiras en va parlar el 5 de juny passat al programa Tradicionàrius a Ràdio 4. 

Una veu que mira al sud

Lia Sampai, al Tradicionàrius a Ràdio 4

La cantautora Lia Sampai parla en el català de la Barcelona on va néixer. A vegades. Altres li surt l'accent ebrenc de les seves arrels familiars. És una cosa que passa més sovint del que sembla. Aquest dissabte 15 de maig, presentarà les seves cançons i el seu primer disc al programa Tradicionàrius a Ràdio 4.  

Rampells d'inspiració

Carola Ortiz presenta el disc 'Pecata Beata' al Tradicionàrius a Ràdio 4

La cantant i clarinetista terrassenca Carola Ortiz acaba de publicar el seu tercer disc, Pecata Beata (Segell Microscopi, 2021), on adapta grans poemes escrits per dones al llarg del temps. El 14 de maig el presentarà al Centre Artesà Tradicionàrius i aquest dissabte estarà al Tradicionàrius de Ràdio 4.

Més enllà del tiroliro

El Tradicionàrius a Ràdio 4 obre una nova temporada amb músiques populars dels Alps

Aquest dissabte 12 de setembre, a les 14 h, arrenca una nova temporada del programa Tradicionàrius a Ràdio 4. I per començar, l'espai farà un passeig sonor per la serralada dels Alps i les músiques populars que s'hi han desenvolupat, més enllà del tòpic del tiroliro.  

Les mil rutes del folk romanès

Les diverses tradicions de Romania, aquest 25 d'abril al Tradicionàrius a Ràdio 4

De les muntanyes a les planes, dels Càrpats a la desembocadura del Danubi, de Moldàvia a Transilvània, Romania té una geografia i una història que han determinat la riquesa de les seves músiques. Algunes sonaran aquest dissabte 25 d'abril, en un programa especial del Tradicionàrius a Ràdio 4.

Galícia màgica

Luar Na Lubre, al Tradicionàrius a Ràdio 4

El grup gallec Luar Na Lubre va actuar el passat 24 de gener a la Barts de Barcelona presentant el seu àlbum Ribeira Sacra (Warner, 2018). Aprofitant el seu pas per Catalunya, van passar també pels micròfons de Tradicionàrius a Ràdio 4. L'entrevista s'emetrà aquest 2 de febrer.

Les 'nadadales' de Pau Riba

Jisàs de Netzerit, al programa Tradicionàrius a Ràdio 4

Jisàs de Netzerit, els particulars pastorets de Pau Riba, es representaran divendres 28 de desembre a la sala Clap de Mataró. Seguiran Tiana (29 de desembre), Sant Cugat (30 de desembre), Pontós (4 de gener) i Vilassar de Dalt (6 de gener). I aquest dissabte 29, al programa Tradicionàrius a Ràdio 4.  

Una amalgama total

La BGKO, aquest dissabte 8 de desembre al 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

Des de fa cinc anys la Barcelona Gipsy BalKan Orchestra no ha parat de créixer i evolucionar en el seu so i la seva formació, en una amalgama com a mínim tan rica com la de molts dels ritmes que interpreten en directe. Aquest dissabte 8 de desembre seran al programa Tradicionàrius a Ràdio 4.

El poder de la terra

La Malinche, a Tradicionàrius a Ràdio 4

La cantant mexicana Margarita Arrocha, La Malinche, presentarà el seu disc Hija de la tierra (Sota la Palmera, 2018) aquest dissabte 28 de setembre al programa Tradicionàrius a Ràdio 4. Un disc on es reuneixen ritmes de Mèxic i de Catalunya i on l'artista, que també és xaman, invoca el poder de la terra. 

Rumba arreu

Rafalito Salazar, a Tradicionàrius a Ràdio 4

Un dels col·laboradors habituals de Tradicionàrius a Ràdio 4 i actual president de la Forcat, Rafalito Salazar, serà el protagonista del programa aquest dissabte 14 de juliol. Amb la participació del locutor i melòman Cinto Niqui, es repassaran algunes perles variades d'un rumber versàtil com pocs.
Pàgina 1 de 2
 Següent >
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]