Actualitzat el 06/11/2023

Els cinc finalistes del Terra i Cultura 2023

Coloma Bertran i Lia Sampai, Guiem Soldevila, Jordi Montañez, Mar Grimalt i Mar Pujol i Bruna González són els cinc finalistes

El jurat del XVI Premi Miquel Martí i Pol del certamen Terra i Cultura, patrocinat pel Celler Vall-Llach, ha nominat els 5 finalistes que opten al guardó


Els cince finalistes del Terra i Cultura 2023

Les composicions, elegides entre totes les cançons publicades i inèdites sobre musicacions de poetes en català entre el 12 de setembre del 2022 i l’11 de setembre del 2023, són “Desolació” de Joan Fuster, a càrrec de les cantants i compositores barcelonines Coloma Bertran i Lia Sampai ; "Els dies antics" de Ponç Pons, a càrrec del músic menorquí Guiem Soldevila; "Rostoll" de Josep Vallverdú, a càrrec del cantautor barceloní Jordi Montañez ; "La inutilitat" de Damià Huguet, a càrrec de Mar Grimalt , i "Flor de nit" de Joan Josep Camacho, a càrrec de Mar Pujol i Bruna González .

El Premi Miquel Martí i Pol s’atorga anualment a la millor poesia musicada en català publicada el darrer any –del 12 de setembre del 2020 a l’11 de setembre del 2021–, o a les composicions inèdites presentades al certamen. El jurat -presidit per  Lluís Llach  i integrat per l'actriu i rapsoda  Sílvia Bel ; el poeta, rapsoda i promotor  Eduard Escoffet ; el sommelier de Can Roca, Josep Roca, la gestora cultural i directora de Mallorca Literària Carme Castells, l'enòleg i copropietari del Celler Vall-Llach Albert Costa, i el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau- presentarà un acte amb l'escolta pública de les cinc cançons finalistes i la proclamació del guanyador el dimarts 14 de novembre, que rebrà un guardó dotat amb  5.000 euros i una escultura de Josep Bofill. A més, enguany s’inclourà un guardó accèssit  Ramon Muntaner , en record del cantautor i membre del jurat, que va ser director de l'SGAE a Catalunya. 

Llegeix i escolta les musicacions finalistes:FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de: