"Sóc d'allà baix" dels Quicos, la millor cançó

'La palla va cara'
d'Ebri Knight,
millor disc de folk

En la categoria de folk, el públic ha valorat la jove proposta dels maresmencs Ebri Knight com a millor disc, pel seu segon treball, La palla va cara (autoeditat, 2013). D'altra banda, l'experiència de vint anys des de les Terres de l'Ebre de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, un dels grups més premiats al llarg de la trajectòria dels Premis Enderrock, ha estat guardonada amb la millor cançó de folk per una peça emblemàtica: "Sóc d'allà baix".
Text: Elisenda Soriguera. Fotos: arxiu Enderrock
"És un plaer que tanta gent ens hagi votat, estem molt contents d'haver-lo guanyat", admetia el baixista d'Ebri Knight, Albert Avilés, en el moment de saber que s'emporten el premi per votació popular al millor disc de folk. "És el nostre segon disc d'estudi, i pensem que és on hem assentat el nostre estil, totes les ganes i energia. És un disc més combatiu i amb cançons compromeses. Marca el nostre estil i ganes de lluita social i de deixar les coses ben clares. Fins ara ens ha portat moltíssimes alegries, amb forma de cinquanta concerts, una gira superextensa... i les que ens portarà", augura el músic.

La cançó inèdita "Sóc d'allà baix" de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, inclosa al disc doble d'aniversari 20 anys (DiscMedi, 2013), ha estat la més votada en la categoria de folk. "Gràcies a totes les persones que penseu que els Quicos, a banda d'intentar fer somriure, també fem música", manifesta Arturo Gaya.