Senior i el Cor Brutal, Txarango, Joana Serrat, La iaia, Zoo,
Roger Padullés, Xavier Baró i David Mengual Free Spirits Big Band

Els guanyadors dels Premis Enderrock 2015, segons la crítica

Des d'Enderrock acomiadem el 2014 amb bona música i presentem el veredicte de la crítica dels Premis Enderrock 2015. Per àmplia majoria, el valencià Senior i el Cor Brutal ha estat considerat l'autor del millor disc de l'any. La votació també ha valorat Txarango amb el premi a millor artista del 2014, un any intens que han inaugurat amb el Clownia i que han culminat de gira pel continent africà. Els del Ripollès es van endur el premi de millor grup revelació fa uns anys, de la mateixa manera que el pop psicodèlic de La iaia, que la crítica premia per al millor disc de pop-rock. La seva veïna osonenca, Joana Serrat, s’emporta el reconeixement al millor disc català en altres llengües. El trobador d’Almacelles Xavier Baró signa el millor disc de folk, i Zoo, amb un dels darrers discos publicats el 2014, ha estat considerat el grup revelació de l'any. Roger Padullés amb el millor disc de clàssica i David Mengual Free Spirits Big Band amb el millor treball de jazz tanquen el palmarès de la crítica.
 
Text: Redacció Fotos: Xavier Mercadé
Han participat a la votació una vintena de periodistes especialitzats: Ferran Amado, Joan Arenyes, Jordi Bianciotto, Lluís Gendrau, Helena M. Alegret, Jordi Martí, Xavier Mercadé, Jordi Novell, Roger Palà, Oriol Pérez, Pere Pons, Albert Puig, Gisela Puntí, Andrea Romanos, Dimas Rodríguez, Oriol Rodríguez, Màrius Serra, Eli Soriguera i Sandra Tello.

El darrer EDR de l'any està dedicat íntegrament als protagonistes dels millors treballs que s'han publicat segons la crítica. A més, el fotògraf Xavier Mercadé ha fet un rànquing personal dels millors salts i concerts del 2014. A continuació anunciem la llista de guardonats de cada categoria:

Millor disc de l'any
El poder del voler (Malatesta Records, 2014), de Senior i el Cor Brutal

Millor artista del 2014

Txarango

Millor disc de pop-rock del 2014
On és la màgia? (Música Global), de La iaia

Millor disc de folk del 2014
Allau d'estelles solitàries (La Llàntia, 2014), de Xavier Baró

Millor disc català en altres llengües del 2014
Dear Great Canyon (El Segell del Primavera, 2014), de Joana Serrat

Millor grup revelació del 2014
Zoo
 amb el debut Tempestes vénen del sud (Propaganda pel Fet!)

Millor disc de jazz del 2014
Vertebrats (Bebyne Records, 2014), de David Mengual Free Spirits Big Band

Millor disc de clàssica del 2014
Mompou Songs (Opus Arte, 2014), de Roger Padullés