Actualitzat el 20/01/2016

Oppossed

Guanyadors de l'11è Concurs de Música Jove del Maresme

Entrevistem Oppossed, grup de trash mètal de Montgat, guanyador del concurs en la categoria B, dirigida a grups d’edats compreses entre els 21 i els 30 anys.


• Com i quan va començar a funcionar Oppossed?
El grup es va formar l'agost del 2009. Ens solíem reunir al carrer Tallers de Barcelona, carrer mític amb moltes botigues de discos, i va ser allà una tarda de divendres que vam decidir formar un grup de trash mètal, que és l'estil que més ens agradava. Vam començar molt joves i sense cap tipus de formació musical, així que vam anar creixent a poc a poc en tots els sentits com a músics i companys de grup. A partir d'aquí han anat passant moltíssimes coses i uns quants canvis de formació. Ha estat un camí marcat per la manca de recursos, de material i de temps. Malauradament no es gens fàcil tenir un projecte musical en aquest país i en el temps que ens ha tocat viure.
 
• De quí heu begut musicalment?
> De tot una mica, però sempre amb un punt en comú entre tots els membres del grup. Els grans clàssics del nostre estil sempre han estat presents, amb gent com Megadeth, Anthrax, Sepultura, Voivod, Tank, Kreator, Judas Priest... però també bandes nacionals com els barcelonins Legion o els bascos Soziedad Alkoholika
 
• Quina valoració feu de la vostra presència al Concurs de Música Jove del Maresme?
> Ha estat una experiència molt positiva. Per a nosaltres ha estat una oportunitat molt gran participar i actuar a la final, i ens sentim molt contents d'haver-ne estat els guanyadors. També agraïm haver pogut gravar les nostres cançons en un estudi professional com és Bucbonera, sense haver d'assumir les despeses de producció. Tenir aquesta maqueta com a carta de presentació ens ajudarà moltíssim de cara al futur.
 
• En general, penseu que els joves tenen poques oportunitats per mostrar les seves propostes musicals?
> Els joves i no tan joves tenim molts problemes per mostrar la nostra música, i més quan vivim en una ciutat com Barcelona, on has de pagar per poder actuar en una sala. Pagar per omplir una sala! No hauria de ser al revés? També falta que la gent sigui més entusiasta i que vagi als concerts. Ja sabem que estem en crisi, però es fan concerts i festivals a bon preu. S'ha de donar més suport als grups locals que com nosaltres tenen un pressupost molt just per fer pràcticament qualsevol cosa.
 
• I com es podria solucionar?
> Nosaltres pensem que falten més iniciatives com la del Concurs de Música Jove, i també més suport de les administracions públiques als artistes locals. En aquest país no es tracta a l'art com es mereix, almenys en l'àmbit musical, que és el que nosaltres coneixem més. Qui no escolta música? La cultura dóna vida, mou la gent, i sí, al final mou calés, així que convidem la gent que ens governa que s'ho pensin dues vegades. Estem envoltats de grans talents que es perden per falta de recursos, és una llàstima.
 
• Com us heu plantejat el 2016? Quins projectes teniu?
> Per a aquest any ja estàvem pensant de gravar alguna cosa, però no esperàvem guanyar el concurs, així que ens ha agafat desprevinguts. Esperem que amb aquesta nova maqueta ens puguem promocionar més i començar a fer concerts per Catalunya. Però el que és més urgent, ara per ara, és trobar un nou baixista, perquè el que ens ha gravat les pistes de baix és un bon amic, l'Albert Guallar, baixista del grup Kill The Krait. Es va oferir a gravar el baix en aquesta maqueta, i li volem donar les gràcies des d'aquí. 
 

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.