Actualitzat el 26/01/2015

The Rooftops

Guanyadors en la categoria de majors de 20 anys del Concurs de Música Jove

El quartet amb seu a Montgat, sorprén per la seva proposta orientada al rock del anys 70 del segle passat. El grup sap jugar les seves cartes musicals i en un futur no massa llunyà volen anar a viure i empapar-se de música a Anglaterra.


Tot i la seva joventut, The Rooftops han mamat molt de blues, rock i rhythm&blues, com es pot comprobar en les seves cançons, molt elaborades i treballades.

• Expliqueu com és va formar el grup?
> La història comença com la de qualsevol grup. Tres adolescents avorrits un estiu i amb ganes de passar-s’ho bé amb les ambicions de fer-nos un lloc entre els mes grans. Finalment l'any 2013 el projecte Rooftops va agafant forma tant musicalment com en objectius. A partir d’aquí tot ha començat a rodar amb molts concerts i el primer EP, Roof n’ Roll, gravat gràcies al premi del concurs.
• Ja que parleu del concurs, quina valoració en feu?
>
Ens ha ajudat molt tant en els nostres objectius musicals com de conseguir concerts. L oportunitat que ens ha donat difereix d’altres iniciatives locals que només estan pensades per aconseguir objectius econòmics. La nostra experiència ha estat molt més que positiva, gràcies a l'interès i dedicació que ens han brindat des del Concurs de Música Jove.
• Quins projectes teniu actualment?
>
Un cop gravades les cançons del premi, la idea és poder fer difusió de les mateixes ja sigui en format físic o digital, ja que estem fermament convençuts del seu potencial. El següent pas ja amb la maqueta en mà, a part dels concerts que començarem aquest hivern per promocionar i fer difusió del EP, són trucar a totes les portes possibles de la escena musical professional per aconseguir cobertura, difusió i suport en el nostre projecte. També un dels nostres objectius a mig termini i que portem ja més d’un any planejant, es marxar cap a un altre païs amb més suport cultural i que ofereixi una integració i un estil de vida que aquí mai es podrà trobar, en el nostre cas sería el Regne Unit.
•  Això vol dir que els joves tenen poques oportunitats?
>
Poc a poc hi han més noves iniciatives també a Barcelona que permeten als joves amb pocs recursos poder actuar o fer difusió de l’ art, ja sigui musical o les arts plàstiques, encara hi ha molt treball per fer, sobretot per part de les administracions per fer més accesible el treball artístic de grups joves i millorar les condicions dels Espais Joves.
• La vostra proposta musical sorprén per la recuperació del rock i el blues, com feien molts grups dels anys 70 del segle XX.
>
Potser el nostre so recorda als grans anys del rock sobretot amb arrels del Blues però la forma de composar i els arranjaments estàn a la recerca d’un so nou per el panorama actual sense oblidar d’on venim i poder seguir endavant.
• I quines influències musicals teniu?
>
Encara que cadascú de nosaltres té les seves pròpies, tenim en comú a grans grups i artistes del segle XX tant dels anys 60 com dels 70, com Jimi Hendrix, Janis Joplin, The Beatles, The Rolling Stones, The Who, Velvet Underground, Led Zeppelin, The Doors o la Creedence Clearwater Revival, passant també per les influències més crues del punk.


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.