Actualitzat el 04/03/2015

Mazoni a Popcèntric, composició a temps real

El músic es clausura a l'Arts Santa Mònica per compondre cançons noves

Jaume Pla 'Mazoni' ja s'ha instal·lat al MèdiaQuiosc de l'Arts Santa Mònica. El bisbalenc ha escollit l'aparador de vidre per tal de protagonitzar 31 dies: composant, un working progress durant el qual escriurà noves cançons. 
Mazoni Foto: Juan Miguel Morales

Aquesta 'performance' s'emmarca dins l'exposició Popcèntric, una mostra retrospectiva de 50 anys de pop català fins a l'actualitat que es pot veure fins al proper 12 d'abril. L'artista celebra així el cinquè aniversari de la gira de 31 concerts consecutius en 31 dies, un experiment que va desembocar en el disc 13.31 (BankRobber, 2010). Cada dimarts del mes de març Mazoni presentarà en públic el procés creatiu en què es troba immers, que tancarà el 31 de març amb un concert-espectacle. 
En una entrevista al número especial de febrer de la revista Enderrock , Jaume Pla descrivia el seu projecte com una "exposició amb potes". L'artista pretén centrar-se en la composició, i les cançons que en surtin estan a mercè d'un nou entorn, com a gran font inspiradora i influent en el procés de gestació del treball.

Des de la Rambla tots els curiosos que passin a l'altura de Drassanes trobaran Mazoni darrere el vidre del MèdiaQuiosc de l'Arts Santa Mònica. Comparteix l'espai amb l'equip del programa televisiu Caràcter del canal 33, que realitzarà càpsules setmanals de l'estada de Jaume Pla. A més, l'artista actualitza el seu blog persona l cada dia com a quadern de bitàcola.El bisbalenc es considera un "tastaolletes i cul inquiet", i és per això que ha decidit que defensarà cada cançó amb un instrument diferent. "Agafar un instrument que no domines del tot per fer una cançó de vegades fins i tot pot ser positiu, perquè t'obliga a superar-te. Si agafo una bateria, com que no la sé tocar no podré fer gairebé res, però si és per a un sol tema, ho puc fer. El problema vindria si n'hagués de tocar deu amb la bateria. Aquesta és una pràctica de molts compositors: quan estan encallats canvien d'instrument. És com el típic guitarrista que té cent cançons escrites amb la guitarra, i no sap tocar el piano, però en un moment en què veu que es repeteix agafa el piano i se li obre un món nou. En sap molt menys que amb la guitarra, però allà està tot per fer. Es tracta d'explotar aquesta cosa innocent d'agafar un instrument i a veure què en treus". 

31 dies: composant pretén aprofundir en el procés, sense deixar de banda del producte resultant: "M'interessa enfocar-ho més aviat cap al making of i no tant en com serà el disc final. Per a mi serà fonamental escriure bones cançons, però en aquest cas el procés ha de ser tant o més important".

Qualsevol dimarts compondràs
Els dimarts 10, 17 i 24 de març Mazoni obrirà les portes del MèdiaQuiosc i posarà a examen les seves creacions. El músic explicarà setmana a setmana a un públic reduït els avençons del disc i mostrarà les noves cançons. Des d'Enderrock engeguem un concurs per tal d'assistir als showcases  setmanals. Tots els que vulgueu assistir a la primera cita, el dimarts 10 (19 h), heu d'enviar un correu electrònic a [email protected] i entre tots els participants sortejarem 5 entrades dobles. Els noms dels guanyadors els anunciarem en una notícia aquest divendres a Enderrock.cat.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]