Actualitzat el 20/05/2015

L'estrena simfònica d'Obeses

Dijous 21 de maig presenten 'Monstres i princeses'
amb la Banda Municipal de Barcelona

L'espectacularitat del tercer disc d'Obeses és tot un desafiament per als sentits. Ara arriba la posada a escena, titulada 'Obeses 3D'. Un mes després d'haver publicat el disc, els osonencs engegaran la gira de presentació a L'Auditori de Barcelona el dijous 21. Les melodies delirants d'Arnau Burdó (teclats), Jaume Coll (baix), Maiol Montané (bateria) i Arnau Tordera (veu i guitarra) aniran acompanyades de la Banda Municipal de Barcelona i un cor creat per a l'ocasió. 


Obeses. Foto: Eduard Morató

Obeses han treballat de valent els darrers mesos. Els osonencs van participar a la comèdia musical Frank V (Opereta d'una banca privada), una obra de Friedrich Dürranmatt amb música original de Paul Burkhard, que Sergil Belbel i Arnau Todera (líder d'Obeses) van adaptar sota la direcció de Josep Maria Mestres. "Per a nosaltres ha estat un aprenentatge grandiós, al costat d'una disciplina que no és nostra, sobretot els horaris i la constància", valora el cantant, guitarrista i compositor. Una cosa darrere l'altra. De dimarts a diumenge tenien passi de l'obra al Teatre Lliure, i fins aquesta setmana no han començat a assajar la presentació oficial de Monstres i princeses (Música Global), on els acompanyaran la Banda Municipal de Barcelona i un cor format per una dotzena de cantaires del Cor Jove de l'Orfeó Català. "La música d'Obeses té un detallisme extraodinari, i tenir l'oportunitat d'interpretar-la amb tants instruments és un privilegi. Els cors enregistrats als discos podran sonar en directe. Quan toquem nosaltres quatre és impossible." 

Tordera s'ha encarregat de compondre els arranjaments orquestrals: "El que sí que hi ha més atrevit és en el vessant instrumental de la banda. Quant a timbre i dinàmiques aporta un registre descomunal", valora.


Vols viure l'experiència d'Obeses 3D?
El concert d'aquest dijous serà el tret de sortida de la gira de presentació de Monstres i princeses, i sortegem 3 entrades dobles per assistir-hi. Si hi voleu participar només cal que envieu un correu electrònic a [email protected] amb les vostres dades personals (nom i cognoms, telèfon i DNI) i que indiqueu 'Obeses 3D' a l'assumpte del missatge. 

Ateses les magnituds de l'espectacle, que requereix una gran infraestructura, aquest directe no serà l'habitual de la gira d'Obeses. De moment han confirmat dues dates més amb l'espectacle 3D: el 30 de juny a l'obertura del Festival Grec de Barcelona i el 24 d'octubre al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès. El grup combinarà la conjunció simfònica amb una gira per sales que iniciaran el dissabte 30 de maig a Torelló. Més tard actuaran a Tarragona (5 de juny), Granollers (12 de juny), Girona (19 de juny) i Lleida (21 de juny). 


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
c. Mallorca, 221, sobreàtic · 08008 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · [email protected]