EDR : El paradís perdut d'El Replà dels Ignorants

Entrevistem el grup, que acaba de publicar el seu debut 'Magnetism'

L'indie pop magnètic d'Hola Chica

La banda barcelonina Hola Chica va començar a fer camí l'any 2012 amb el nom de Guesstimate, però ha anat variant els seus membres i el seu so fins a convertir-se en la formació actual. Beuen de referents com Metronomy, Foster the People o Tame Impala, i sobre una base de guitarres i melodies pop afegeixen una dosi de sintetitzadors fins a aconseguir un so fresc i ballable. Parlem amb la banda sobre el seu primer disc.
Text: Andrea Romanos. Fotos: Clara Orozco
Vau engegar el 2012 com a Guesstimate. Amb el canvi de nom, també ha canviat el projecte?
El projecte porta mutant i evolucionant des del principi, amb incorporacions de nous membres i amb noves cançons. El nom ha servit com a inauguració d'una nova etapa amb la sortida de Magnetism (autoeditat, 2016).

Com ha anat el procés d'anar-vos consolidant com a banda i trobant el vostre so?
En Lucas i l'Alex van començar el projecte amb la idea de fer alguna cosa més electrònica del que finalment ha estat el projecte. La incorporació de nous membres i els nous temes que han anat sorgint han anat modelant el que és el grup, i el pas per l'estudi ha acabat de definir el nostre so.

En aquest camí vau guanyar el festival Emergenza 2014. Us va obrir portes?
Si bé no vam aconseguir cap gran contracte discogràfic o gira europea, el que sí que ens vam emportar va ser l'experiència de com funciona un gran festival per dins i com és tocar en un gran escenari.

Quins són els vostres referents musicals?
Cada membre del grup té uns interessos particulars que són ben diversos, però probablement alguns dels grups que més han nodrit la nostra música són AIRTame ImpalaMetronomy



Líricament, per vosaltres què ha d'expressar la música?

La música ha d'expressar el que sent el qui la fa, ha d'obrir el món intern del creador amb la major veracitat possible. En el nostre cas, les lletres parlen sobre els sentiments que un viu en les diverses etapes de les relacions personals. L'atracció i la repulsió de les forces magnètiques ens han semblat una bona metàfora per a aquestes sensacions, i per això hem titulat així el nostre disc.

Magnetism ha estat produït Valen Nieto i Marc Cros i l'ha mesclat Santos Berrocal. Com ha estat treballar amb ells?
L'experiència a l'estudi Blind Records ha estat tot un luxe. Tant el Valen com el Marc ens van ajudar a millorar el que va arribar a l'estudi, i el Santos va mesclar el que va sorgir d'aquelles sessions. El tracte que vam rebre va ser excel·lent en tot moment i va fer possible que estiguéssim més relaxats i positius durant tot el procés.

En aquest sentit, quines cançons us resulten especialment interessants?
A "For You" la lletra parla del dubte que es viu en el moment previ a establir un compromís més seriós amb una altra persona. La pressió pròpia i de l'altre i la por a establir un lligam més fort són els temes centrals d'aquesta cançó. A "Leave", en canvi, es tracta el moment oposat d'una relació, quan l'únic que n'extreus és insatisfacció i enganys i et planteges emprendre un nou camí en solitari.

Teniu ganes de tornar als escenaris? Com fareu sonar les cançons?
Efectivament, després d'un any en què ens hem centrat en el disc i a preparar un nou directe que pugui sorprendre també aquells que ja ens han escoltat, tenim moltes ganes de tornar als escenaris. El dia 13 de gener farem un concert amb Barlett a la sala Sidecar i durant el febrer estem tancant dates per fer un altre concert a Barcelona i probablement un a Madrid. A les actuacions volem mantenir l'essència de les cançons però amb un extra de potència i amb la idea d'un xou amb unitat interna en què els temes puguin tenir un diàleg entre ells i no simplement anar l'un darrere l'altre.