EDR : Les novetats de la setmana


Premis ARC, Royal Southern Brotherhood, Femení i plural, Caravan Palace, Peaches, Pep Sala i Max Villavecchia

Des de l'objectiu
Text i fotos: Xavier Mercadé
Un any més es van lliurar els Premis ARC (1). A la gala celebrada a la sala Barts (Barcelona) la nit del 28 de novembre hi van actuar Manel (2), Els Catarres (3), Animal (4), Love of Lesbian (5) i Sopa de Cabra amb convidats de luxe com El Catarres (6) per interpretar "Cercles" o Ramon Mirabet i Santi Balmes (7) cantant plegats "El boig de la ciutat".

El Festival de Jazz de Barcelona va portar a l'escenari de la sala Luz de Gas la nit del 30 de novembre Royal Southern Brotherhood (8), que van oferir una bona ració de rhythm'n'blues i blues.

Al Reial Cercle Artístic es va presentar el dia 1 de desembre l'Enderrock 256 i el CD Femení i plural (Enderrock, 2016), dedicat a les dones en la música catalana. Durant l'acte hi va actuar la cantautora Namina (9) i també hi va haver una foto de família (10) amb algunes de les 100 noves veus destacades a la revista. A la mateixa nit a les dues sales del Razzmatazz hi va haver també representació femenina però amb propostes diametralment oposades. A la sala gran hi havia el so retro i divertit de la banda parisenca Caravan Palace (10), mentre que a la sala 2 hi actuava la sempre provocadora reina de l'electroclash, la canadenca Peaches.

El cap de setmana hi va haver dues interessants sessions a El Born en el marc del cicle Born de Cançons. D'una banda Pep Sala oferia el dia 2 de desembre una actuació en solitari on va desgranar el millor del seu repertori amb Sau i en solitari, en una de les seves darreres actuacions abans d'abandonar els escenaris per una temporada. D'altra banda, l'endemà la proposta va ser més jazzística de la mà del pianista Max Villavecchia i la seva banda.